perjantai 20. toukokuuta 2016

Testissä Arden Grange -ravintoliemi!

~ Tämä postaus on tehty yhteistyössä Faunatar -lemmikkieläinliikkeen kanssa ~

Arden Grangelta löytyy runsaan koiran- ja kissanruokasarjan joukosta ravintoliemi valmiste, jonka makutuomariksi pääsivät blogissani seikkailevat koirat Tara, Remy ja Riku. Siitä lieneekin jo ensimmäinen syy positiiviselle palautteelle, sillä valmiste sopii jokaisen koirani ruokavalioon, koska se on täysin viljaton valmiste. Vaikka purkin sisällä oleva tavara on melko nestemäistä, lähes vetistä, niin sen koostumus on kuitenkin positiivinen yllätys; kana 22%, kananmaksa 4%, kuivattu kananmuna, kalaöljy, hiiva, prebiotti (FOS). Ravintoaineet siinä jakautuu seuraavasti; kosteus 88%, raakaproteiini 4,8%, rasvapitoisuus 5,0%, raakatuhka 1,0% ja ravintokuidut 0,1%.

Tuotetta suositellaan vieroitettaville pennuille, nirsoille koirille tai käytettäväksi sellaisenaan. Voisin kuitenkin kuvitella, että kissatkin voisivat pitää tästä, minkä lisäksi se voisi olla hyödyksi toipilaseläinten hoidossa.


Mietinkin sitten että miten voisin testata tuotetta mahdollisimman aidoissa olosuhteissa, sillä meidän koirat ei varsinaisesti ole kovin nirsoja. Tilanne tuli kuitenkin aika pian eteen, sillä en yhtään muistanut kuinka Remy inhoaa muussattujen tai turvotettujen nappuloiden syömistä, kun ilmeisesti suutuntuma on kertakaikkisen väärä. Lähinnä se yrittää kuonolla työntää kupin nuri tai "närppii" ruokaa. Pienen koiran mieli siis järkkyi jälleen. Ruuan mössäämistä oli kuitenkin pakko tehdä hampaanpoistosta seuraavat 7 päivää ja tämä ravintoliemi tuli juuri otolliseen aikaan!
Ei siis muuta kun lientä turvotetun ruuan sekaan, riuska sekoitus ja kuppi nenän eteen. Ja sehän syötiin, kerta toisensa jälkeen! Tottahan myös kaverit saivat ravintolientä ruokaansa, jolloin mieskin huomasi että syömistyyliltään nautiskeleva ruokailija taisi kiriä syömistahdissaan. Ravintoliemi maistui myös suoraan lusikasta koirille ja sen tuoksukin oli melko neutraali.


Lopuksi vinkki kesää ajatellen!

Jos on lukenut blogiani aiemmin, on saattanut törmätä termiin "nakkivesi" monessakin yhteydessä. Yksinkertaisimmillaan nakkivesi on koiria varten maustettua ja pullotettua vettä, jotta koirat joisivat tarpeeksi kesällä. Ongelma siinä on kuitenkin itse nakinpalat, sillä koirat saattavat ennemmin pyydystää nakin palasia, kun juoda sitä vettä.. Koska ravintoliemi on jo valmiiksi maukasta ja nestemäisessä muodossa, niin sitä voi lorauttaa myös suoraan juomakuppiin, mutta myös pulloveden maustaminen sillä on helpompaa!


Miinukset tulee tällä kertaa hieman haasteellisesta pakkausmuodosta tai tuotteen mukana tulisi tulla kansi ja myös jonkinlainen mittalusikka olisi hyvä olla valmiina. Ravintolientä ei tarvitse varsinaisesti mitata, mutta näin nestemäisen valmisteen lusikoiminen säilykepurkista tavallisella lusikalla on haasteellista ja sotkuista. Meillä sattui onneksi olemaan tuollaisia melko syviä mittalusikoita, joiden avulla käyttö sujui paremmin kun suoraan purkista kaatamalla. Lisäksi löysin jostain aikaisemmasta säilykepurkista jääneen muovisen säilykepurkin kannen, joka helpotti tuotteen säilyttämisessä. Pieniä asioita, mutta käytännön kannalta niillä on melko suuri merkitys.

Voin kuitenkin lämpimästi suositella kokeilemaan, tavalla tai toisella! Josta tulikin heti mieleeni täytettävät lelut joihin tätä pystyisi mahdollisesti jäädyttämään... hmph ;) Ei muuta kun kokeilmaan!


Oletko jo tutustunut Arden Grange -ruokasarjaan?
Keksitkö missä muualla ravintoliemeä voisi hyödyntää?
Löytyykö teidän perheestä nirsoilevia koiria?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti