torstai 12. toukokuuta 2016

Eliksiiriä

(Koska läppäri on edelleen saikulla, jatketaan tablettilinjalla..)

Veden juonti on tärkeää. Etenkin näin kesän korvilla sen kulutus lisääntyy ja ihmisen moottori vaatii sitä toimiakseen normaalisti.. Mutta entäs kun se veden juonti tuntuu helkkarin vastenmieliseltä ja janon tunnekin tulee todella harvoin? Silloin juot taatusti liian vähän. Minä päätin ruveta toimiin, kun lääkäri jo toistamiseen muistutteli asiasta. Kahvia, joka kuivattaa, tulee juotua senkin edestä, joten eihän tässä ole mitään järkeäkään.

Olen sitten koittanut opetella, että aina kun käyn hanan ääressä, niin hörppäisin lasin vettä. Töissä se toimii ihan ookoo kun otin pullon käyttöön, mutta ei kotona. Lääkäri suositteli hankkimaan Sodastream -laitteen, mutten ole vielä raaskinut satsata siihen.. Niimpä etsin vaihtoehtoja ja löysin lasiset juomapullot, joista päädyin Lifefactoryn pulloon monipuolisuutensa ansiosta. Niiden saatavuus on vaan tällä hetkellä todella heikkoa Suomesta, joten omani tilasin Ruohonjuuri.fi -verkkokaupasta;

Lasipullossa veden ei pitäisi maistua muovilta tai metallilta, ja sen pitäisi pysyä raikkaampana pidempään. Pullot ovat BPA/BPS- ja flataatti vapaita, minkä lisäksi ne voi pestä astianpesukoneessa. Näitä on saatavilla monissa eri väreissä ja myös irto-osia / varaosia voi ostaa erikseen. 

Odotukset ovat siis korkealla, koska näin pienellä asialla voi olla yllättävän suuri merkitys!

..Veden juonnin hyötyjä on mm. 

  • suorituskyvyn paraneminen
  • mieliala on parempi 
  • keskittyminen paranee 
  • liian vähäinen juominen saattaa pätkiä muistia
  • nestehukasta johtuvaa päänsärkyä ei esiinny
  • selkä- ja nivelkivut helpottaa
  • kuona-aineet poistuvat paremmin elimistöstä 


Vieläkö jätät oman eliksiirisi ottamatta? -Ei kannata, ei ne edut siihen loppuneet ;) Tosin liikaa ei kannata vettäkään juoda.

Onko sinulla kokemusta lasipulloista? 
Juotko päivittäin 1500-2000ml vettä? 
Tiedätkö mikä on tavallisen juomalasin tilavuus? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti