maanantai 8. helmikuuta 2016

Kainpo tuotteet Kickspark MAX:iin


Kuten aiemmin kirjoitin, meille ilmestyi eräänlainen vauhtivempele yhtenä kauniina päivänä noin viikko sitten. Vauhtivempele, eli Kickspark MAX oli vastaus toiveisiini perinteisen Eslan potkukelkan tilalle. Aloitimme koirien kanssa kelkkaharrastuksen varsinaisesti vasta viime talvena roskalavalta lahjoituksena saaneen potkurin myötä, mutta melko pian rupesinkin haaveilemaan vähän paremmasta potkurista. Etenkin Remyllä on veto -ja juoksuhaluja ollut aina, joten se on enemmän kuin onnellinen päästessään vauhtiin, myös polkupyörän rinnalla..

'Kikkarin' myötä tuli myös aika päivittää niin koirien, kun kelkankin varusteet. Koirat saivat uudet Manmatin vetovaljaat paikallisesta lemmikkikaupasta ja sitten aloin selvittämään mistä saisin asianmukaiset vermeet kelkkaan. Adaptereita näkyi kyllä siellä täällä, mutta muuta valikoimaa ei sitten missään.

Niinpä menin nettiin ja löysin Kainpo Oy:n sivuille, jossa näkyi olevan kaikki, mitä tarvita saattaa! Otin yhteyttä asiakaspalveluun ja ystävällinen Kaitsu vastasi minulle nopeasti. Kainpo tietysti myös valmistaa näitä tuotteita ja mikä parasta -kokonaan Suomessa!

Tilasin tuotteet torstaina ja ne lähtivät matkaan perjantaina. Tänään maanantaina ne olivat jo noudettavissa matkahuollosta. Super! Mikä onkaan hienompaa, kun nopea, ystävällinen palvelu ja toimitus.Ajattelin että meidän harrastevaljakko pääsisi vauhtiin Kicksparkin kanssa seuraavilla Kainpon tuotteilla:
Tuotteita löytyy hurjasti vieläkin lisää, mutta ajattelin tosiaan että näillä päästään alkuun ja muita tuotteita voin tilata tarpeen mukaan lisää. 

Vaan ompa hienoa, että jopa potkukelkkaan on saatavilla näin paljon laadukkaita varusteita. Ne lisäävät hurjasti niin minun, kun koirienkin turvallisuutta ja mukavuutta kelkkaillessa; vetoadapteri estää kelkkanarua sotkeutumasta ja menemästä jalaksen alle. Tuplajarru puolestaan pysäyttää kelkan tiukemmankin paikan tullen vakaasti ja lisää nastalenkkareideni käyttöikää. Kelkkanaru, joustava sellainen on näistä kaikista minun mielestäni se tärkein varuste, sillä se vaimentaa niin koiriin kun kelkkaan kohdistuvia nykäyksiä. Kelkkanarun ansiosta myös kelkan hallittavuus paranee kovemmissakin vauhdeissa.


Kelkan kasaamisesta ja Kainpo - tuotteiden asennuksesta sai vastata mieheni, joka tietää mistä tämän talouden työkalut löytyy. Montaa minuuttia näihin hommiin ei kulunut ja mukana oli hyvät kuvalliset ohjeet, joten olisi kai minultakin nämä asennushommat hoituneet ;) Niin ja suurinosa tarvittavista työkaluista tuli kelkan mukana.

Asennushommien jälkeen kävimme koirien kanssa heittämässä ensimmäiset koeajot, mutta kelit ei olleet kovin otolliset siihen. Sää on nimittäin plussan puolella ja aamulla satoi vettä, niin tiet oli pääosin hiekan peitossa ja siellä missä ei ollut hiekkaa niin koirilla oli pito vähissä vaikka kulkivat pientareella. Aion kirjoittaa vielä kattavammat käyttökokemukset myöhemmin, mutta ensituntuma tähän yhdistelmään oli kyllä mieletön! 


(Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmaksi.) 
Riku pääsi (omasta mielestään saattoi joutua) havainnollistamaan ja harjoittelemaan pelkän kelkan vetämistä namien kera, ettei vaari vain pääse liukastumaan. Hieman epäröiden homma onnistui häneltäkin ja taidamme kokeilla hommia paremmin sitten kun tiessä on enemmän pitoa, mutta uskoisin että sittenkin vaarin kanssa meno on pelkkää jolkottelua. 


Taran ja Remyn kanssa käytiin hieman kauempana ja päästiin vähän vauhtiinkin, mutta osan matkaa nekin veti pelkkää kelkkaa kun oli tosiaan todella liukasta tai sitten meno sakkasi hiekkaan. Täytyy nyt pitää peukkuja että saadaan vähän uutta lunta ja pohjaa reiteille, sekä talvelle jatkoaikaa! Jarru tulikin nyt sitten todettua näissä pääkallokeleissä välittömästi erittäin tehokkaaksi ja kelkka todellakin pysähtyy kuin seinään. Naru ja adapteri pelittivät myös odotuksien mukaan, joskin koirille tuli hieman uutta opeteltavaa.

Onko teillä harrastettu koirien kanssa kelkkailua?
Millaisia varusteita teiltä löytyy koiraharrastuksiin?
Ovatko Kainpon tuotteet sinulle jo entuudestaan tuttuja?

Kiitokset Kaitsu ja Kainpo Oy erinomaisesta asiakaspalvelusta ja laadukkaista tuotteista koiraharrastuksiin! Palataan tähän aiheeseen vielä myöhemmin uudestaan blogissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti