sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Biolin kokeilusta tuloksia osa 1


Sain Biolin Oy :ltä testattavakseni heidän koirille suunnattuja tuotteitaan:
  • Kylmäpuristettu pellavaöljy 3l (29,00€)
  • Pellava-Camelinaöljy 0,5l (29,00€)
  • Pellava-Camelinapuriste 1kg (29,00€)
Tarkemmat tuoteselosteet löydät täältä: http://www.biolinpellava.fi/koirille . Biolin -tuotteita on saatavissa mm. Faunataresta ja Faunatar verkkokaupasta, josta myös edellä mainitut hintatiedot.

Ensimmäisenä otimme käyttöön, kolmen n. 20kg koiran taloudessamme, 500ml Pellava-Camelinaöljyn. Otin öljyn jokaisella koiralla käyttöön ns. "suorilta" ilman totuttelua, eikä yhdenkään koiran vatsa mennyt sekaisin. Käyttöohjeessa lukee, että annostus on 5-15ml päivässä koiran koosta riippuen tai max. 15% ruoka-annoksesta. Lisäksi se kannattaa säilyttää jääkaapissa -mikä oli mielestäni hieman hassusti ilmoitettu, sillä googlella tehdyn haun perusteella avattu pullo pitää säilyttää jääkaapissa, jolloin sen ominaisuudet säilyvät parhaiten.


Maalaisjärjen pieni-keskikokoinen-iso logiikalla päädyin antamaan 10ml / per koira. Jäin kaipaamaan pullon kyljestä tietoa, että paljon yksi pumpun painallus vastaa öljyä, jonka saa toki itsekin mitattua, mutta aina mittaa ei välttämättä ole saatavissa -niimpä mittasin öljyn ja tuloksena oli, että n. 4 pumppausta per koira = 10ml. Avasin pakkauksen 4.12. ja se loppui 9.1., eli pullo kesti 37 päivää, mm. reissun vuoksi parina päivänä öljy jäi kuitenkin antamatta, joten tarkempi laskutulos 500ml/30ml antaa tulokseksi vajaa 17 päivää.

Annostelin öljyn suoraan koirien kuivaruuan päälle; hana itsessään oli muuten tukevaa materiaalia eikä falskannut. Öljy oli maistuva, eikä edes hienohelma-Remy epäillyt mitä suuhunsa laittaa. Pidempiaikaiset tulokset antaisivat ehkä todenmukaisempaa kuvaa tuotteen positiivisista vaikutuksista, mutta pääteltävissä on että öljystä on hyötyä; tällä hetkellä meillä on talvi, pääsääntöisesti kuiva pakkasilma, minkä lisäksi sisällä lämmitetään takkaa ja huoneilma on kuiva. Aikojen alussa ennen minkäänlaisen öljyn käyttöä koirat rapsuttelivat normaalia enemmän, eikä tätä rapsuttelua ole ollut nyt Biolin öljynkään aikana. Myös tassut ovat pysyneet hyvässä kunnossa ja myös Riku on saanut vahvemman turkin ylleen.

Pienemmän pullon ja sen positiivisten käyttökokemusten myötä avasin tänään 3l hanapakkauksen :) Hanan asettaminen paikoilleen oli helppo toimenpide -heti kun sen hoksasi, ja se on varmaankin samantyylinen kun missä esimerkiksi viinejä myydään. Minä vaan en ole viinin ystävä, niin en ole vastaavanlaista tonkkaakaan aiemmin käyttöönottanut :D

Pidemmittä puheitta, tämä on todella mainio keksintö, siis tällainen suuri pakkausmuoto, jonka meidän taloudessa pitäisi riittää jopa 100 päivää! Tämä on onnenpotku vielä isompikokoisten koirien ja koiralaumojen omistajille. 

Tonkan viimeinen käyttöpäivä on 27.4.2017, joten ainakin avaamattomana pakkaus säilyy hyvänä pitkään -vaan miten avattu pakkaus tulisi säilyttää, niin siitä ei ole laisinkaan mainintaa. Aikaisempien googlaustulosten pohjalta tein tilaa jääkaappiin, mutta toisaalta se vie melko paljon tilaa sieltä.. Hmm. Täytyypä olla yhteydessä valmistajaan.

Hana itsessään oli myöskin tukevan oloinen ja myöskään tämä ei sotke öljyä annostellessa. Suoraan kuppiin tosin voi olla haasteellinen laittaa, joten minulla on metallinen mittalusikka käytössä. Myös pahvipakkaus on vahva ja kantokahvalla varustettu. Kaikenkaikkiaan tämä on ehdottomasti 10 pisteen tuote!


Siinä sivussa, öljyjen rinnalla, olen ottanut käyttöön Pellava-Camelinapuristeen. En ole vielä oikein sinut valmisteen kanssa, lienee ehkä ettei tällaista ole aiemmin tullut käytettyä. Valmiste sekoitetaan veteen ja annetaan turvota 20min, jonka jälkeen siitä tulee karskisti sanottuna ruskeaa limaa. Tämän pakkauksen kyljessä oli esimerkillisen hyvä annostelutaulukko, jonka mukaisesti olemme antaneet 2rkl / per koira. Remylle tämä limaisuus on meinannut osoittautua ylitsepääsemättömäksi, kun suutuntuma on erilainen. Normaalisti se tyhjentää kuppinsa melko nopeasti, mutta tämän myötä se on ruvennut keskittymään nappuloiden pureskeluun ja välillä katsoo mua että "ihan totta, oliko pakko sotkee tota mun ruokaan", mutta kuitenkin syö ruokansa. Noh, se onkin sellainen neiti.. alkuun nappulat ei kelvanneet veden kanssakaan tai kostutetuna, vaan se yritti kaataa kupin kumoon ;)

Meidän koirilla ei ole ollut erityisemmin mitään ruuansulatusongelmia, mutta toisaalta suoliston kunnossapito on myös tärkeää, eikä siitä haittaakaan voi olla. Puristeella on myös positiivisia vaikutuksia nivelten hyvinvointiin, joka on ikääntyvien koirien kohdalla tärkeää, minkä lisäksi meidän koirat on metsästyskoiria ja joutuvat ajoittain alttiiksi suuremmalle rasitukselle kuin normaalisti. Valmisteen käytöstä ei siis varmasti haittaakaan olisi meillä.

www.biolinpellava.fi
Kaikkia näitä tuotteita yhdistää käytännönläheisyys, sekä laadukkuus niin pakkausmateriaaleissa kun itse tuotteessa, minkä lisäksi tuotteilla on Avainlippu-tunnus.

Kaikkien tuotteiden kyljestä löytyy jonkinlaisia faktoja, minkä lisäksi kattavilla kotisivuilla on kaikille avoimesti nähtäviä esitteitä ja tutkimuksia. Suomen kielen lisäksi tuotteista on luettavaa myös englannin, ruotsin ja ranskan kielellä.

"Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia." -Suomalaisen työn liitto

Tuotteita testaamassa on ollut ja on edelleen kastroimaton 7,5v valkoinen ruotsinhirvikoira, 5,5v länsilaika 50% pohjis 25% pystis 25% -hybridit steriloitu narttu ja kastroitu uros. Jokaisella on omia pikku juttujaan joita pitää huomioida ruokinnassa, mutta muutoin koirat ovat ihan perusterveitä. Tämän kokemuspätkän perusteella suosittelen mielelläni näitä tuotteita kokeiltaviksi! Pidempiaikaisia käyttökokemuksia seuraavassa jaksossa :) Kuitti!

Onko Biolin-tuotteet sinulle entuudestaan tuttuja?
Onko sinulla aikaisempaa kokemusta pellavatuotteiden käytöstä, joko eläimellä tai itselläsi?

1 kommentti:

  1. Meillä on se iso kanisteri pellavalöljyä kanoilla. Mä säilytän sitä tiskialtaan reunalla. Mä teen kanoille aina herkkuruokamössöä joka päivä (tosi herkkua, yöööh) ja lorautan sinne sekaan. Tiskipöydän reunalla on sopivan näppärä, eikä se tahraa mitään. Kuulemma parantaa munien rasvahappojen arvoja... Tiedä sitä. Kanat iskee kiinni herkkuruokaansa ihan yhtä hyvin kun aina.

    VastaaPoista