tiistai 3. marraskuuta 2015

Liebster award

Tämä olikin meille ihan uusi juttu, josta en ollu ennen kuullutkaan! Kiitos haasteesta Mitteli Riia -blogille. 

1. Mikä on jännittävin kokemuksesi, mitä olet kokenut eläinten kanssa? 
- Tähän olis monta vastausta, sillä jännittävimmät kokemukset olen kokenut monenlaisten eläinten kanssa. Ensimmäisenä tuli kuitenkin mieleeni edesmenneen Otto-rottweilerin kanssa kokemani heikot jäät. Oltiin siis koiran kanssa lenkillä ja lähdettiin ylittämään lampea joka oli tämän talvisen reitin varrella. Oltiin jo keväässä ja vähän epäröin ylitystä, mutta lähdettiin silti ylittämään lampea.. Jossain siinä puolivälissä Otto laittoi liinat kiinni ja aloitti tasaisen murinan. Mulla hyppäs sydän kurkkuun, enkä tiennyt mitä tapahtuu -kunnes tajusin että jää vajoaa meidän alla. Kerkesin ajatella että kumpaan suuntaan pitää lähteä, mutta lopullisen päätöksen teki koira joka lähti kiskomaan täysillä kohti vastarantaa, jossa oli jo pieni avanto. Kuin ihmeen kaupalla samoilla vauhdeilla hypättiin avannon yli ja selvisin tilanteesta kuivin jaloin. Sen jälkeen olen ollutkin todella varovainen jäällä liikkuja. 

Muistoissa ♥ 
2. Kaikkien aikojen ensimmäinen lemmikkisi? 
- Kaikkien aikojen ensimmäinen oma lemmikki on kiinankääpiöhamsteri Linda, joka olikin Leevi. Olin silloin 7-vuotias ja Linda Lampenius oli yksi idoli. Leevi nimi tuli sitten Leevi and the Leavings -yhtyeen mukaan. Tosin silloin en tiennyt sen olevan yhtye, vaan nimi kuullosti itsestä hauskalle ja äiti sanoi ettei sitä voi antaa hamsterille nimeksi. Annoin silti. Leevin kanssa meillä oli sellainen harrastus, että tein sille vhs-kasettejen koteloista labyrinttejä ratkaistavaksi :D

Linda/Leevi :3
3. Kerro suosikkiblogisi
- AApuuva. Valinnanvaikeus. Tällä hetkellä eniten olen varmaankin seurannut Bulletproof -blogia, jota kirjoittaa v.2012 haavoittunut nuori nainen. Omat murheet on todella pieniä sen rinnalla mitä hän on joutunut kokemaan. Kirjoituksista kuitenkin puhkuu läpi sisukkuus ja valoisa tulevaisuus!

4. Lempiharrastuksesi? 
- Varmaankin ulkoilu kaikissa mahdollisissa olomuodoissaan. Tällä hetkellä käyn maanantaisin kahvakuulassa, joka on ihan hirveen vastenmielistä sisätiloissa.. Ulkona sekin oli paljon mukavempaa!

Lenkkipolulta viime syksynä

5. Mikä on erikoisinta, mitä sinulle on sanottu? 
- Voi näitäkin on niin paljon.. Sanatarkasti en oikein muista miten ne jutut on menneet, mutta useimmiten ne liittyy sellaseen, että joku aivan tuntematon ihminen on ruvennut puhumaan mulle vaikka kaupassa ja purkamaan mieltään. Ne keskustelut on aina yhtä erikoisia ja sen jälkeen olo on kun puulla päähän lyöty.

6. Mikä on koulutaustasi? 
- Peruskoulu päättyi v. 2009 keväällä ja saman vuoden syksynä aloin opiskelemaan maatalousalan perustutkintoa eläintenhoidon koulutusohjelmalla. Koulutus oli kolmivuotinen ja suuntauduin pieneläimiin, vaikkakin tein opiskelujen aikana paljon maatalouslomituksia lypsykarjatiloilla. Valmistuin eläintenhoitajaksi v. 2012 keväällä Huittisten Ammatti- ja Yrittäjäopistosta. Vajaa vuosi tästä aloin opiskelemaan lähihoitajaksi 2.1.2013 Jyväskylän ammattiopistossa, mutta lähihoitajaksi valmistuin 31.10.2014 Lapin ammattiopistosta. Tammikuussa olisi tarkoitus aloittaa eläinavusteisen valmentajan koulutus Rovaniemellä.

Eläintenhoitajakoulun opinnäytetyön loppuhuipentuma,
vierailu Rakveren koiratarhalla Virossa. Ikimuistoinen kohtaaminen.
7. Oletko koskaan muuttanut?
- 7 kertaa jos en ihan väärin muista.

8. Onko sinulla jokin unelmien lemmikkieläin?
- On, mutta en osaa sanoa mikä niistä on se number one. Kaikki niistä ei taida olla edes varsinaisia lemmikkieläimiä.. Ne on erilaisia herppejä ja kotieläimiä ;)

9. Millainen kotisi on? 
- 60m2 rivitalokaksio. Tämmönen 2000-luvun? perus luukku. Ollaan kyllä tykätty tästä!

10. Suurin haaveesi? 
- Olisko se se oma tupa, oma lupa ja pieni perunamaa, lisukkeilla ;) 

11. Mitä teet ja missä olet viiden vuoden päästä?
- No nyt on kyllä semmonen kysymys, että en osaa edes arvata. Jännityksellä odotellen!

Homman nimi on seuraava..
Haaste kulkee blogista toiseen ja haasteen saa aina alle 200 lukijan blogi. Eli tällä jaamme näkyvyyttä niin haasteen antajalle, kun haasteen saajille :) Kiitä haasteen antajaa, vastaa hänen esittämiin kysymyksiin ja luo 11 uutta kysymystä. Sen jälkeen listaa 11 Liebester awardin ansaitsevaa blogia.
Kysymykset:
 1. Ketä perheeseesi kuuluu?
 2. Missäpäin Suomea asutte ja miten?
 3. Miten blogisi kertoo sinusta?
 4. Jos perustaisit blogin tänään, mistä se kertoisi tai olisiko sillä joku tietty teema?
 5. Miten olet päätynyt bloggaamaan?
 6. Mitkä on 5 tärkeintä asiaa elämässäsi?
 7. Jos olisi pakko luopua yhdestä tärkeimmästä asiasta, mikä se olisi?
 8. Mitä teet yleensä ensimmäisenä aamulla kun heräät?
 9. Kerro jostain rutiinistasi, eli miten teet jonkun asian kerta toisensa jälkeen
 10. Tiedätkö mitä on Karva-Kaverit?
 11. Kesä vai talvi?
Liebster awardin saa (tosin kaikki eivät ihan täytä kriteerejä, mutta ovat kiinnostavia):

1 kommentti: