sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Muutama sananen Karva-Kavereista

En ole aiemmin kirjoittanut Suomen Karva-Kaverit ry:n toiminnasta vielä kovinkaan paljoa, mutta ajattelin nyt näin Faunatar-bloggaajan näkökulmasta, että se voisi olla monelle hyvin mielenkiintoinen aihe :)

Alkuun lyhyt perusesittely, eli Suomen Karva-Kaverit ry on vuonna 2011 perustettu yhdistys, jossa vapaaehtoiset käyvät ilahduttamassa vanhuksia, kehitysvammaisia, lapsia ja nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Suomen Karva-Kaverit ry kehittää myös eläinavusteista työskentelyä, jossa eläimen avulla tuodaan iloa ja vahvistetaan ihmisen terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia, ehkäistään ihmisten hyvinvoinnin ongelmia ja tuetaan ongelmia kohdanneita ihmisiä.

Olen liittynyt yhdistykseen tasan viikkoa vaille vuosi sitten, eläinavusteisuudesta kertoneen opinnäytetyöni viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tavoitteena testaamalla Tara-koiran. Samalla aloitin Suomen Karva-Kaverit ry:n Rovaniemen koordinaattorina ja sen jälkeen ovet eläinavusteisuuden maailmaan aukesivat ja veivät mennessään. Nykyisin olen myös yhdistyksen hallituksen varajäsen ja jos jonkinmoisessa pikku projektissa mukana yhdistyksen hyväksi :)

Eläinten joulurauhan julistus vajaa vuosi sitten
Eilen 24.10.2015 Rovaniemellä järjestettiin toista kertaa soveltuvuustesti eläimille. Yhdistykseen ovatkin tervetulleita kaikenikäiset-, lajiset- ja kokoiset eläimet karvoihin katsomatta, minkä lisäksi ohjaajan ei ole välttämätöntä olla sosiaali- ja terveysalan ammattilainen. Toki siitä on etua etenkin jos aikomuksena kehittyä tässä toiminnassa :) Kaikki eläimet testataan soveltuvuustestissä toimintaan sopiviksi, hylkäävinä virheinä on aggressiivisuus ja arkuus. 

Vajaa vuosi sitten Rovaniemellä oli Karva-Kavereita yksi, nyt 27!
Eläinavusteinen toiminta tai lyhyemmin sanottuna eläinavusteisuus on melko lapsen kengissä Suomessa. Edelleen on paljon työtä tehtävänä, jotta Suomen Karva-Kaverit ry:ssä tekemämme työn positiiviset vaikutukset olisivat kaikille nähtävissä. Tämä onkin sellainen asia, joka pitää nähdä, kokea tai tuntea, jotta ymmärtää kuinka merkityksellinen jo esim. yksi kymmen minuuttinen voi olla laitoksessa asuvalle asukkaalle hänen silittäessä koiran pehmeää ja lämmintä turkkia tai kun hän näkee hevosen pitkästä aikaa monen monen vuoden jälkeen. Ohjaaja puolestaan saa välitöntä ja aitoa palautetta erilaisten tunteiden, sanojen ja tilanteiden hetkistä yhdessä eläimensä kanssa.

Rovaniemi onkin ottanut todella avoimesti toimintamme vastaan, mikä on ollut todella hienoa nähtävää ja seurattavaa. Niin toiminnasta, kun vierailuista kiinnostuneiden määrä kasvaa kaiken aikaa. Ja se jos joku on aivan mieletöntä! ♥

Remy Agrimarketin harraste-eläin päivässä
Suomen Karva-Kaverit ry:n toiminta on valtakunnallista ja pikku hiljaa yhdistys on saanut laajennettua reviiriään ympäri Suomen..

Osoitteesta www.suomenkarvakaverit.fi voit tarkistaa, joko omalta paikkakunnaltasi löytyy Karva-Kavereita :)

Mitä haluaisit tietää eläinavusteisuudesta?
Olitko aikaisemmin kuullut Karva-Kavereista? 
Olisitko kiinnostunut Karva-Kavereiden toiminnasta tai haluaisitko kutsua Karva-Kaverit vierailulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti