torstai 2. heinäkuuta 2015

Koirien kesä

Ajattelin tehdä sellaisen pikku koosteen siitä, mitä koirien kesä (ainakin) pitää sisällään. Toivottavasti tästä on hyötyä muillekkin :)


1. Viilennys


Älä jätä koiraa kuumaan autoon, asuntoon.. tai suoraan auringonpaisteeseen. Koiran kuumuudensietokyky on heikko ja se viilentää oloaan läähättämällä menettäen nestettä, kun kielen päältä haihtuu vettä. Pidä tarjolla jatkuvasti raikasta vettä; jos tuntuu että koira ei juo tarpeeksi, voit maustaa vettä vaikka nakeilla tai tonnikalalla. Täytä esim. iso limsapullo vedellä ja laita sinne nakkeja tai vedessä olevaa tonnikalaa mausteeksi, ja pullo jääkaappiin -näin hyvänmakuista raikasta vettä on aina saatavilla. Vettä menee helposti myös ruuan mukana tai jos turvottaa nappulat.

Pisimmät ja fyysisimmät liikuntasuoritukset (juokseminen, pyöräily..) kannattaa jättää suosiolla aamu -tai iltaikaan kun on viileintä. Jos pidempi lenkki on pakko tehdä päivällä, käy sellainen lenkki jossa on esim. mahdollisuus pulahtaa matkan varrella veteen. Jos taas kuljetaan autolla, on syytä muistaa ottaa vesipullo ja kuppi matkaan.

Viilennystä tuovaa aktiviteettia onkin sitten hyvää aikaa tarjoilla päiväsaikaan, esim. näin:2. Karkotteet


Viime vuonna kirjoitin pätkän geraniolista ja karkotteista yleensä. Laitoin tuon kesän aikana Symppiksen valeluliuoksen kahdesti ja meillä oli kyllä punkkeja, mutta ei erityisen paljon. En muista myöskään sitä että koirat olisivat kärsineet ötököiden puremista. Siitä jäi kuitenkin sellanen fiilis että useasti sateessa kastuneet ja vedessäkin käyneet koirat heikentivät valmisteen tehoa. Niimpä päädyin tänä kesänä Symppiksen suihkeeseen, jota on melko vaivaton suhauttaa suihkepullosta ennen ulos lähtöä. JA sikälimikäli punkkeja alkaakin ilmestymään (tähän mennessä *kopkop* ei ole ollut yhen yhtä), olen päättänyt hakea kehiin Bravecton, josta lisää esim. -täällä- . Tuolloin Symppis toimisi edelleen karkotteena ja viimeistään Bravecto tappaisi punkit. 

Päädyit mihin valmisteeseen hyvänsä, niin jotain olis hyvä olla, itselläkin. Älä siis huido, vaan ota Off!

Älä huido, ole Symppis!


3. Loikoilu


Onhan tää koiran elämää, saa päivät luita hämmentää. Voi turhat huolet, murheet unohtaa.. Mitäpä sitä kauniina kesäpäivänä muutakaan tarvitsee tehdä. Joskus on hyvä vaan olla ja ihmetellä!

Mutta vielä kerran, muistakaa välttyä auringonpistokselta ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti