keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Nutrolin voitelusta tuloksia

Viitaten tähän tekstiin... http://tassujen.blogspot.fi/2015/05/sisaista-voitelua.html

Koiria on voideltu tämä päivä mukaan lukien Nutrolin Iho&Turkki öljyllä 48 päivää, tosin välissä olivat viikon syömättä kun oltiin reissussa. 

Alkuperäiseen postaukseen otin kuvat vain Remyn tassuista, jotka on olleet lähtökohtaisesti huonommassa kunnossa kun Taran tassut. Olen melko varma, että Remyn tassut on jossain vaiheessa sen elämänhistoriassa osin ihan paleltuneetkin, mikä on osasyy sille, että niitä on ollut hankala hoitaa kuntoon.. Mutta, positiivisia muutoksia on havaittavissa myös Taran tassuista! Täytyy siis vain todeta, että tämä todella toimii -myös tassuihin :) 

Aikaisemmilla ulkoisilla tassujen rasvailuilla ei ole ollut tälläistä vaikutusta, tosin koirat inhoaa sitä hommaa niin paljon, että ehkä en ole tarttunutkaan rasvapurkkiin niin usein ja säännöllisesti kun pitäisi, voidakseni nähdä tuloksia. Myöskään sisäisesti nautituilla erilaisilla lohiöljy valmisteilla en ole päässyt vastaavanlaisiin tuloksiin. Siispä, en voi oikeastaan muuta kun kehua tätä pönikkää..

..Miinuksia kuitenkin löytyi myös; alusta asti Remyn nappuloiden syöminen on ollut vähän siinä ja tässä, kun öljyä on lisätty ruokaan. Aloin jo jossain vaiheessa epäillä, että sillä on taas joku hammas ottanut osumaa, ja se on syynä nirppistelyyn, mutta kyllä syypääksi on osoittautunut tämän öljyn maku. Taralle sen sijaan kelpaa kaikki, eikä tämänkään öljyn kanssa ole ollut minkäänlaisia syömisvaikeuksia. Täytynee siis näiden isojen törppöjen jälkeen tilata kokeiluun parempimakuiseksi haukuttua Sporttia, kun syksykin harrastuksineen alkaa niihin aikoihin kolkuttelemaan ovella.

Mutta sitten niihin tuloksiin, jotka olemme saavuttaneet 48 päivässä! 
(tai jos tarkkoja ollaan niin noin 40 päivässä)Samanlaisten kuvien ja tassujen kuvaaminen ylipäätään on kyllä aika extreme-laji. Koira kyllä pysyy paikallaan, mutta kamera ei millään halua tarkentaa sinne mihin pitäisi.. Noh, enivei. Kyllä niistä jotain erottuu :D

Ajattelin ennen tuota pari kuukautta sitten otetun kuvan katsomista, että ei oo kyllä ulkoisesti muuttunut nuo tassut ollenkaan, vaan kuvat kertoo jotain ihan toista; etenkin etutassut (ylärivillä) on muuttuneet selkeästi kosteamman näköiset ja värikin on tummempi kun aikaisemmin. Ulkonäköäkin tärkeämpi on ehkä se miltä tassut tuntuu ja sanomattakin on kai selvää että paaaljon paremmilta kun aikaisemmin :) Ne on sileät, pehmoiset ja kimmoisat.


Kuvia kun kattoo niin suurin vaikutus näkyy mun silmiin etutassuissa ja niin se taitaa olla livenäkin. Täytyy kuitenkin taas muistuttaa hätäistä luonnettaan, että "hei, ensimmäistäkään purkkia ei olla vielä syöty loppuun!". Suunta on oikea, ja on hienoa nähdä selkeitä muutoksia jo nyt. Remykin syö jo hieman paremmalla ruokahalulla, kun mitä alkuun :D 

Tassujen kunto koiralla on tärkeä, aivan kun ihmisillä kenkien kunto. Rikkinäisillä, hankaavilla, puristavilla, yksinkertaisesti huonoilla kengillä ei kukaan tykkää liikkua ja huomaamattaan saattaa tulla virheasentoja, jotka pitkällä tähtäimellä ei ole kun haitaksi. Erityisesti harrastekoirilla tassut käy välillä kovilla ja niimpä niitä on myös syytä pitää kunnossa :) 

Syksyä odotellessa....

2 kommenttia:

  1. Kiva testi ja ihan selkeästi näkyy kuvissakin muutokset! Meillä on nyt viikko syöty Nutrolinia ja ainakin meidän koirille on kelvannut hyvin. Eniten odotan, että vaikutukset näkyisi tuon pitkäkarvan turkissa ja ihossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! Kyllä tuosta on turkin hoidossakin hyötyä, meillä iho käy kuivaksi ilman öljylisää eikä nuo ole kapsutellut turkkia Nutrolininkaan aikaan juuri ollenkaan. Turkki on myös pehmeä ja kiiltävä, minkä lisäksi hylkii hyvin likaa :)

      Poista