perjantai 1. toukokuuta 2015

Sisäistä voitelua

Meillä koirat on ruokittu aina pääsääntöisesti nappuloilla, jota kutsutaan myös mm. nimellä koiran täysravinto. Täysravinto tarkoittaa sitä, että yhdessä paketissa on (tai ainakin pitäisi olla) kaikki mitä koira tarvitsee pysyäkseen terveenä; hiilihydraatteja, rasvoja, valkuaisaineita, kivennäisaineita ja vitamiineja. Tärkeässä roolissa on tietysti myös vesi.

Arkistojen kätköistä
Koirat on kuitenkin yksilöitä tämänkin suhteen, mikä käy ilmi myös lukuisista nappulamerkeistä jota eläinlääkäriasemat, eläinkaupat ja marketit on pullollaan. Usein käy kuitenkin niin, että etenkään halpa täysravinto ei kohtaa koiran todellisia tarpeita. Tämä onkin useimmiten nähtävissä koirasta jo päällepäin.. Sen enempää koiran ruokintaan takertumatta siirrytään eteenpäin, eli ruuan kanssa ei ole yhtään hullumpi ajatus syöttää koiralle öljyä, oli ruoka mitä hyvänsä.

Öljy toimii loistavana täydennyksenä koiran ruokinnassa ja niitäkin on nykyään monenlaisia. Tässäkin kohtaa vain kokeilemalla selviää mikä öljy on omalle koiralle hyvä. Moni käyttää rypsiöljyä, joka sekin on ihan ookoo, mutta koira hyötyy enemmän sen tarpeisiin suunnitellusta öljystä jossa rasvahappojen suhdeluku on oikea. Näin siksi, että... -lukekaapas vaikka täältä- :) 

Meillä on ollut käytössä monen merkkisiä lohiöljyjä jo oikeastaan ihan siksi, että ne on suht edullisia käyttää kahden keskikokoisen koiran ruokinnassa. Niiden maistuvuus on ollu loistava, maha ei ole tainut kertaakaan mennä sekaisin ja ennen kaikkea -ne on vastanneet meidän tarpeita ainakin melkein. Jotkut koirat inhoaa jo pelkkää hajua, toiset menee ripaskalle vaikka alottaisi pienellä annostuksella.
..Taran ja erityisesti Remyn tassut on nimittäin oikeastaan aina melko kuivat vaikka niitä rasvailisi, mutta koska ne inhoaa sitä hommaa yli kaiken niin täytyy myöntää, että kovin aktiivisesti sitä ei ole tullut tehtyä :D Remyn kynnet on myös välillä melko haperot ja ruuan täydennyksenä on syöty myös biotiinia. 
Niimpä päädyin Nutrolin-edun myötä hankkimaan pari isoa pönttöä Nutrolin Iho&Turkki öljyä, joka tunnetaan aiemmalta nimitykseltään Ravintoöljynä. Sarjaan kuuluu myös Pentu, Seniori, Sportti ja Nivel moniteho. Myös kissoille on omia tuotteita. Lisätietoa Nutrolin öljyistä voit lukea -täältä-


Tuossa vasemmalla  näkyy jo reilu viikko sitten otettu kuva Remyn tassuista, mutta öljyn antaminen aloitettiin eilen 30.4. illalla joten vielä ei ole verrokkikuvaa tarjolla. Odotukseni on kuitenkin aika korkealla, joten lupaan että tähän aiheeseen tullaan palaamaan myöhemmin! 

Ensituntuma on kuitenkin hyvä; isoissa pulloissa on käyttöä helpottava sotkematon kaatonokka. Avattu pakkaus säilyy jääkaapissa nelisen kuukautta ja nopean laskutoimituksen mukaan kahdella 20kg koiralla 1000ml pullo kestää 62,5 päivää. To be continued...

2 kommenttia:

 1. Sait haasteen!
  http://maailmankotkotukset.blogspot.fi/2015/05/kappas-haastetta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääk! Täytyy mennä äkkiä kattomaan mikä siellä oottaa.. ;)

   Poista