lauantai 23. toukokuuta 2015

Sadepäivän supinoita

Kuten tuossa aiemmin jo vihjasin, niin kaikenlaista on taas sattunu ja tapahtunu tässä pienellä aikaa, niimpä moni asia on jäänyt tännekkin päivittelemättä... Aloitetaanpa vaikka kertomalla siitä, miten tämä kesä tulee vietetyksi suurimmilta osin;


Työt jatkunee samassa paikassa, jossa aloitin maaliskuussa kuukauden mittaisella sijaisuudella! Mahtavaa. Vaikka en olekaan äärimmäisen monessa työpaikassa loikkinut, niin silti ihan tarpeeksi monessa, jolloin tää on enemmän kun hieno juttu. Toki myös sen kannalta hyvä, että saan kerrytettyä työkokemusta ja työttömyyskassaa, joka edesauttaa töiden jatkumista täällä tai toisaalla kesän jälkeenkin.

Siinä sivussa on tullu korkattua niin oma -kuin koirienkin pyöräilykausi! Todentotta lumet ovat lähestulkoon kokonaan sulaneet myös meiltä, ja aurinkokin on muistuttanut olemassa olollaan. Nyt voi jo myös sanoa, että koivut on oikeasti hiirenkorvilla, eikä vaan melkein :D


Pihahommia on myös tullu jo jonkun verran tehtyä ja uusi terassi on edistynyt niin, että ostolupa uuden rakentamistarvikkeita varten odottaa käyttöä ja vanha terassi on purettu tieltä pois. Katsotaan josko ensi viikolla rupeisi jo sitten tapahtumaan niin että saan niistä hommista kirjoteltua ihan oman koosteensa :) 

Sitten päästään Jyväskylän reissuun! Viikko vierähti vauhikkaasti kun oli jos sun vaikka minkälaista ohjelmaa.. ja ettei mennyt ihan lomailun puolelle niin myös pieniä "töitä" tuli tehtyä.


"Serkkukoirat" pääsi siis karvoistaan kesäksi. Aussin ja pienen sekarotuisen koiran kohdalla tämän toteutus taisi olla jo kolmas tai neljäs kerta, kun koirien oloa helpotetaan kesäksi ajamalla kotikoiralook. Talveen mennessä 3mm sänki on muuttunut taas normaalimittaiseksi turkiksi :) Kultainennoutaja pääsi myös lyhyempään ja helppohoitoisempaan karvaan -mahan alunen on kokonaisuudessaan 3m ja pääliosuus vaihtelee 9-12mm luokkaa. Kultsiboin häntä tais olla ainut jonka leikkasin lähestulkoon "oikeaoppisesti".

Koirateema ei jäänyt reissulla tähän.. Helatorstaina osallistuimme mätsäriin, jossa mies joutuikin yllättäen myös hihnan päähän ja kehään. Tulokset kuitenkin puhuvat puolestaan, joten ei ollut mikään turha keikka ;)
Ensimmäiset pyörähdykset kehässä tehtyäni Taran ja Remyn kanssa molemmat päätyivät sinisten kehään, jolloin toiselle koiralle oli myös saatava handleri. Ketäpä muutakaan sitten olisin lähtenyt usuttamaan kehään kun omaa miestäni, joka sitten lähtikin kehään Remyn kanssa tuloksena lopulta SIN 1 ja kävivät myös BIS kehässä pyörähtämässä. Totuttuun tapaan kaikki koirat eivät kuitenkaan olleet ns. samalla viivalla epävirallisesta leikkimielisestä kisasta huolimatta, jolloin Remy karsiintui rotukoirien seasta ensimmäisten joukossa. Ärrimurri-Tara sen sijaan karsiutui sinisten kehästä ensimmäisten joukossa, mutta se oli ihan odotettavissa :D

Mainittakoon vielä tähän väliin laavulla käynti makkaranpaiston kera äitienpäivä tai listasta ei tule loppua. Lisäksi Jyväskylän reissuun kuuluu tietysti myös aina tietynlaisia velvotteita sukulais -ja kaverisuhteiden hoitamisen suhteen. Niimpä kävimme hakemassa yhden 300km lisää mittariin vierailulla mummun luona, josta matka jatkui äidin luokse. Yöpyminen kun hoituu aina kätevästi anoppilassa, niin siellä ei tarvitse erikseen vierailla. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä yhdistin pikkuserkulla vierailun ja ystävän yllätyksen / näkemisen. Terveisiä landelta! 
Yllätys oli siis se että kaveri pääsi näkemään elhokoulun ajoilta tuttuja elukoita, minkä lisäksi nää kaverit pääsi ensimmäistä kertaa laitumelle :) Mäkään en ollu vielä päässy näkemään valmiina noita pikkuserkun uusia tiloja, niin oli kyllä mukava senkin puolesta käydä pyörähtämässä. Täällä samaisella tilalla on tullut monet lypsyt lypsettyä!

Kosketus muistoihin. Tästä työstä tykkäisin kyllä edelleen!

3 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia :) Meillä on samanlainen kesätukkaprojekti menossa Veetin kanssa, ajattelin esitellä sen sitten blogissa kunhan saadaan turkki viimeisteltyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit.. Niitä olis ollut paljon enemmänkin, mutta liikaa yhteen tekstin pitkään :) Nuo trimmailut onkin aina vähän oma numeronsa, ja kunnon "kalusto" on kyllä tärkeä että tämmönen malttamaton heti kaikki valmiiksi luonnekin viitsii tehdä. Nyt oli vielä vasta teroitettu terä niin hommahan sujui kun valssi (semmoselta kuka sen osaa ;) ).

   Poista
  2. Kiva kun tykkäsit.. Niitä olis ollut paljon enemmänkin, mutta liikaa yhteen tekstin pitkään :) Nuo trimmailut onkin aina vähän oma numeronsa, ja kunnon "kalusto" on kyllä tärkeä että tämmönen malttamaton heti kaikki valmiiksi luonnekin viitsii tehdä. Nyt oli vielä vasta teroitettu terä niin hommahan sujui kun valssi (semmoselta kuka sen osaa ;) ).

   Poista