maanantai 16. helmikuuta 2015

Valokeilassa leopardigekko

Facebookissa törmäsin sellaseen "Wanted lemmikkisi" -ilmoitukseen, jossa etsittiin erilaisia lemmikkejä valokuvausmalliksi. Tottahan toki laitoin listan malliehdokkaita menemään ja lopulta valokeilaan päätyi leopardigekko Hilla.

Kuva: Saara Karttunen
Mun täyty ihan tarkistaa, että sekin mokoma täyttää jo 4v! Hillahan tuli mulle ihan poikasena ja se on ensimmäinen liskoni. Se tunnetaan myös äärettömän helppona ensi liskona suuremmoisen sosiaalisuutensa ja hyvän toimivuutensa vuoksi. Väritykseltään Hilla oli poikasena Trember Albino het Raptor, mutta nykyisin tämä giant kokoinen lisko on väritykseltään Aptor Sunglow.


Kuva: Saara Karttunen
Hillan lempipaikka on ehdottomasti kannoksi piilotettu wetbox, jossa se viihtyy suurimman osan ajastaan. Wetboxin sisällä on kosteaa turvetta ja wetbox itsessään on sijoitettu terraarion lämpimään päähän, jolloin se on lähestulkoon kun meille ihmisille tuttu sauna. Jonkinlainen wetbox kuuluukin terraarion perus sisustukseen ja se on myös suuri apu liskon nahanluonnissa.

Lämpimän pään lämpö tuotetaan yleensä lämpömaton avulla ja 2/3 terraariosta onkin sitten hieman viileämpää aluetta. Liskolle on hyvä luoda erilaisia piilopaikkoja ja tasanteita, minkä lisäksi jatkuvasti tarjolla tulisi olla vettä ja kalsiumia. 

Leopardigekot ovat hyönteissyöjiä, joten niiden ravinto koostuu mm. elävänä tarjoiltavista sirkoista, jättijauhomadoista ja jauhomadoista. Liskon ravitsemustasoa pystyy seuraamaan helposti hännän paksuudesta, johon se pystyy varastoimaan ruokaa. Meillä liskot syö n. 1-2 kertaa viikossa.

Kuva: Saara Karttunen

Asianmukaisesti hoidettu leopardigekko voi elää jopa 15-vuotiaaksi. Tämä on siis helppohoitoinen ja pitkäikäinen, pääasiassa katselulemmikki. On kuitenkin mahdollista että poikasesta asti käsittelyyn totutettu lisko viettää mielellään aikaansa myös terraarionsa ulkopuolella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti