lauantai 7. helmikuuta 2015

Rajoitettua vapautta

..Rakkaudella emäntänne.Samassa tilauksessa Orbiloc -valojen kanssa keksin tilata koirille 15 metrisen jälkiliinan, jotta ne sais päästellä suurempia energioitaan turvallisesti esim. tuolla jäällä, jossa kulkee myös mm. moottorikelkkoja joiden perään olis kiva lähteä juoksentelemaan (tai sitten ei). Kaukana kiitävät mustat möykyt kun vaan aiheuttaa sattuneesta syystä näissä koirissa hirveitä hekumanioita, joten ei tulisi mieleenkään pitää koiria irti. Niimpä päädyin tuollaiseen reilu 10e liinaan, joka lupaa vetolujuudeksi 400kg ja siinä on lisäksi bgb-lukko. Lukko on kuitenkin niin pieni, että en luota sen kestävyyteen etenkään Remyllä joka ei aina ymmärrä olevansa hihnassa ja tekee "pikku pyrähdyksiä". Teen siis valjaiden hihnalenkkiin solmukiinnityksen, jonka jälkeen napsautan vielä lukon kiinni. Hihna itsessään vaikuttaa kyllä kestävältä, mutta toki koiran vauhtia kannattaa säännöstellä ettei ihan täysiä pääse nykäsemään.. Ei kai sellasta kestä mikään!
Meidän harmiksi jäälle on kertynyt nilkkoihin asti vettä.. Koirien tassut jotenkuten se "kuori" kestää, mutta aika märkää on meno siellä. Järvelle johtava polku oli myös ihan ummessa; käytännössä lunta oli puoleen reiteen asti :D Tähän väliin siis onkin syytä kehua Icebugejen + Savotta-säärystimien komboa. Ensinnäkin lumi pysyy kenkien ulkopuolella, eli varret ei hörppää lunta sisälle ja sitten taas tuolla jäällä ei päässy varpaat kastumaan vaikka kengät kirjaimellisesti muli siellä sohjossa. Mikäpä sen mukavempaa kun lämpimät ja kuivat jalat! Järven selkää ei kyllä tarvitse lähteä ylittämään toista kertaa jos pakkaset ei tästä kovene. Latukin on jäänyt sinne ajamatta.
 

Mutta näihin kuviin ja näihin tunnelmiin.. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua :)

2 kommenttia:

  1. Olisipa mukava käydä jäällä koirien kanssa, mutta minä olen jotenkin kamalan arka lähtemään jäälle, varsinkin yksin. Silloin kun nuoremman koiran kanssa vasta harjoiteltiin luoksetuloa, niin ostin liinaksi ihan sellaista "pyykkilanka" -narua rautakaupasta. Sitten vaan jostain vanhasta remmistä lukko siihen. Ei maksanut kovin montaa euroa ja se on kätevän kevyt :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä mäkin aika kauan oottelin että uskalsin mennä, mutta näillä leveysasteilla onkin ilmeisesti parempi jäätilanne kun etelässä. Tuon järven ympäri on tosiaan normaalisti kulkenut myös latu ja sen selältä menee leveä moottorikelkkabaana :) Riittää että on kerran lähtenyt vajoamaan jäällä, niin toista kertaa ei tarvitse tulla! Kätsy idea toi pyykkilanka, eipä olis tullu mieleenkään.. Mikähän siinä on vetolujuus?

    VastaaPoista