perjantai 20. helmikuuta 2015

On your special day..

..I want to tell you how much I appreciate everything you do for me. You make me the happiest woman in the world. I will spend my whole life trying to return the favor!













Mutakakku
200 g tummaa leivontasuklaata
200 g voita
4-5 kpl kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koristeeksi jotain äärettömän luovaa ;) Meidän kakussa oli tomusokeria, kermavaahtoa ja Choko Delin käsin valmistamia sydänkonvehteja makuina valkosuklaa-hilla, maitosuklaa-baileys ja valkosuklaa-mustikka. Nopea koristelu käy esim. pitsiliinan avulla, tomusokeria päälle ja voilá.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada ne munasokerivaahdon sekaan. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään, ja siivilöi ne munasokerivaahdon joukkoon varovasti kääntelemällä. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun 24cm pyöreään irtopohja vuokaan.

Paista uunin alatasolla n. 18min. Tarkoitus on että kakku jää keskeltä "raa'aksi" ja jähmettyy jäähdytettynä. Kakun voi hyvin valmistaa edeltävänä päivänä ennen tarjoilua ja säilyttää jääkaapissa.













Kipparin kinkku-pekonikiusaus
1kg pss peruna-sipuli sekoitusta
½ tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
200 g savukinkkua
½ pkt pekonia
2 prk Kippari-ruokakermaa
persiljaa

Laita uuni lämpenemään 225'C. Öljyä uunivuoka, kaada sinne jäinen peruna-sipulisekoitus ja mausteet. Suikaloi kinkku ja pekoni, sekoita joukkoon. Kaada päälle ruokakerma.

Kypsennä uunin alaosassa n. 1h. Jos päälinen meinaa liikaa palaa, voit laittaa suojaksi leivinpaperia. Ripottele persilja kypsän kiusauksen päälle.

Kirsikkana kakun päällä, ennen näitä nautintoja tarjosin yötyöläiselle aamupalaksi paistettua kananmunaa ja pekonia kera kinkku-juusto-salaatti ohrarieskan. Nämä huuhdottin alas tietysti kahvilla ja tuoremehulla. Avot! Eiköhän näillä eväillä jaksa lähteä vielä tämän viikon viimeiseen yövuoroon tien päälle :)

Hyvää syntymäpäivää!
♥ Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti