sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Orbiloc turvavalo - Uusi Vs. Vanha

Monet monet "halppis valot" koirilla puhki kuluttaneena, hajoittaneena.. kadottaneena? päätin sijoittaa ensimmäiseen Orbiloc -valoon, jonka Tara sai muistaakseni 2011 syksyllä. Remy puolestaan taisi saada valonsa 2013 jouluna. Valot on taatusti saaneet kokea melko ääriolosuhteita erilaisissa keleissä, järvessä, sateella.. ties sun vaikka missä kun ne ovat matkanneet koirien valjaissa about kaikkialla. Remyn oranssi valo onkin selkeästi kokenut kovempia kuin Taran vihreä valo (kertookohan se jotain koirien luonteesta? :D ). Patterin ja tiivisteen olen vaihtanut mielestäni vain yhden kerran, ja nyt oranssista valosta on selkeästi patteri lopussa.

Viime vuoden puolella sitten havahduin, että Orbilocit on uudistuneet. Kauppoihin ne on tainnut päätyä tämän vuoden puolella ja kävinkin aika pian hypistelemässä uutta mallia. Hetken odottaminen palkittiin, sillä Orbilocit tuli tarjoukseen monissa eläinkaupoissa; tälläkin hetkellä Musti ja Mirri 22€ (24,95€), Lemmikkitukku 17,91€ (19,90€) & Peten Koiratarvike 17,95€ (24,95€).


Perusominaisuudet valoissa on pysyneet kokolailla samoina:
 • Valmistettu Tanskassa
 • Näkyvyys jopa 5km
 • 100% vedenpitävä
 • Iskunkestävä, kestää jopa 100kg kuorman
 • Kestää äärilämpötiloja
 • Pitkä patterin kesto
 • 3v takuu
 • Lisää voit lukea täältä: http://orbiloc.com/the-safety-light
No, miten se eroaa sitten vanhasta? 
Orbiloc Old Safety Light Vs. Orbiloc Dual Safety Light

 • Uusi valo on suurempi, mutta muodoltaan matalempi ja 'laakeampi'
 • Valon "kupu" on keskeltä läpinäkyvä
 • Mukana tulee kuminen kiinnitysrenksu, kun vanhan valon mukana oli klipsi ja tarranauha mistä sai valita kummalla kiinnittää
 • Valon säätö vilkkuvasta jatkuvaan palamiseen tapahtuu näppärästi 'säätörenkaasta'; ei siis enää koko paketin avaamista ja patterin kääntämistä
 • Lisävarusteita: lukko, kumisilmukka, klipsu ja huoltopakkaus (sis. 2 patteria ja tiivisterengas). Tarranauhasta on siis luovuttu.Onnistunut uudistus, sanoisin, vaikka sen verran tyytyväinen olen ollut vanhoihinkin valoihin, että en ole osannut kaivata uudistusta. Kuten arvata saattaa, meillä valot on kiinnitettynä heijastinvaljaiden selkäosaan. Aikasemmissa valjaissa oli myös sama paikka, mutta kun valjaat oli kapeammat niin valo hukkui enemmän koiran turkin joukkoon. Rukan valjaiden ja Orbilocin yhteiskäytön olen siis todennut oikein toimivaksi yhdistelmäksi.

Uusi laakeampi valo ja erityisesti kiinnitys saa multa pisteitä. Taralla oli valossaan käytössä klipsi, josta se kerran painimisen yhteydessä lensi irti ja hukkui, mutta onneksi myöhemmin löytyi lumipenkan päältä. Remyn kanssa ei puhettakaan että klipsi olisi pitänyt, joten käytössä oli tarranauha.. Tarranauha taas on ihan kiva siihen asti kunnes tarrapinta rispaantuu ja se on kerännyt karvoja mukaansa. Tässä uudessa kumilenkkisysteemissä tuskin tarvitsee kokea kumpaakaan, ja se on muuten yllättävän jämäkkä systeemi! 

Jos siis haluat kestävän, näkyvän ja käytännöllisen turvavalon koirallesi (tai vaikka itsellesi) niin suosittelen edelleen kovin lämpimästi sijoittamaan Orbilociin. Sillä rahalla mitä olen joskus halppisvaloja ostellut, niin olis saanu vaikka kuinka monta Orbilocia. Yksi ja sama valo siis kestää, kestää ja KESTÄÄ!


13 kommenttia:

 1. Kuulostaapa toi uus kiinnitysvaihtoehto kätevältä! :) Meillä on käytetty vanhan mallisessa tarranauhakiinnitystä (en jotenkin luottanu siihen klipsiin alkujaankaan, joten sitä tuli vain testattua parilla lenkillä) ja sen verran harvoin tulee vaihdeltua valon paikkaa (talutusvaljaista ja vetovaljaista löytyy kumpaisistakin omat Orbilocinsa), ettei nauhan rispaantumista oo vuoden käytön jälkeen näkyvissä. Ja koska en myöskään tykkää vilkkumoodista, niin toi vanhan mallin hankalampi valonsäätötekniikka ei meitä haittaa, meillä ku käytetään vain sitä "jatkuvaa" valoa. Ehottomasti plussaa kummiskin, jos jo ennestään mainiota kapinetta on kehitetty miellyttämään vaihtelunhaluisempia käyttäjiä eli siitä on tehty entistä monikäyttöisempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt on kyllä sellanen todella luotettavan olonen kiinnitys kehitelty. Aika varmasti pysyy Remynkin menossa mukana! :D

   Poista
  2. Olen käyttänyt Orbiloc-lamppua kajteen tarkoitukseen: koirilla ja sukeltamisessa huomiovalona.
   Vanha kesti oikeasti vettä ainakin 60 metriin (6 bar vedenpaine), mikä vastaa oikeita sukelluslamppuja.
   Uusi ei ole samalla tavalla vesitiivis, jo 4 kpl on kaverini palauttanut puolillaan vettä. Uudellekin luvataan 100 m vesitiiveys, mutta jo muutamakin metri on liikaa. En tiedä onko tällä paljoa vaikutusta koirakäytössä, mutta jos vettä menee sisään niin kannattaa käydä heti vaihtamassa takuuna.

   Poista
  3. Oho, ompas erikoinen juttu!

   Poista
  4. Oho, ompas erikoinen juttu!

   Poista
 2. Vanhassa mallissa lampun kuoret painuivat tiukasti tiivistettä vasten vedenpaineen kasvaessa, kuten tapahtuu sukelluslampuissakin. Uudessa mallissa on toisenlainen rakenne. Kyselyä laitettiin jo valmistajalle.
  Koiran kanssa harvempi sukeltelee, joten voi hyvin olla ettei vettä mene sisään siinä käytössä. 100 m vesitiiviyttä ei valmistajan kannattaisi mainostaa, jos se ei pidä paikkansa.
  Sinänsä hyvä saavutus että vanha kesti sukeltamista yli 30 metriin. Todella harva laite kestää, ellei sitä ole tehty erityisesti sukeltamista varten.
  Jos jollain on ylimääräisiä värittömiä Orbiloc-valoja, niin voisin ostaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on kyllä. Ehkä himpun verran heikempi valotehokin on tässä uudessa mallissa..

   Poista
 3. Yhdestä nettiliikkeestä saatiin vanhan mallin kirkkaita Orbiloc-lamppuja sukellustarkoitukseen. Olivat hankkineet maahantuojalta loppuerän vanhaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu. Saman näköisiä kopioitakin on ollu jossain nettikaupoissa, oletteko testanneet niitä?

   Poista
 4. Miten uudet Orbilocit on kestäneet teillä käytössä? :) Meillä on ollut useampi vanhaa mallia, mutta muovikuvun pinta on aina kulunut tosi nopeasti ja valoteho sitä kautta heikentynyt (olisiko koirapuiston hiekka syynä?) Lisäksi mulla on ollut kaikissa vanhanmallisissa ongelmana, että valoa ei meinaa saada pysymään päällä millään, vaikka patterit olis aivan uudet. :/ mietin, että kannattaako mun sijoittaa tohon uuteen versioon, olisiko ongelmat korjaantuneet.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Veera, sori vähän viiveinen vastaus..

   Hyvin on kestäneet, kiitos kysymästä! Enpä oo kuullut tuosta ongelmasta vanhojen valojen kanssa, onko niissä takuuta? Ootko ottanut maahantuojaan yhteyttä?

   Uusissa lampuissa käyttöä helpottaa kivasti reununoista säädettävä on/off kytkin, johon on liitetty myös se palaako valo aktiivisesti vai vilkkuuko, joten patteria ei tarvitse turhaan käsitellä. Ihan uusissa valoissa oli hetken aikaa ongelma, että patterikotelo aukesi itsestään (hieman, ei kokonaan), jolloin valo ei pelittänyt kunnolla kun patteri oli väljästi paikoillaan, mutta ongelma poistui kun kiristi patterikotelon uudestaan, joka on siis samanlaisilla jengoilla kun esim. limsapullossa. Hoksattiin myös, että ne toimii muillakin kun "orbiloc-pattereilla" ;) Musta tuntuu että uusissa on parempi materiaali, eikä valokupu ole ottanut iskua niinkun ne edelliset.

   Poista
  2. Lähetin yhden valon takaisin maahantuojalle valon myyneen eläinkaupan kautta. Vaihdossa saatu valo toimii vain vilkkuen, ja silloinkin vaihtelevasti,eli kun käännän patterit toisinpäin niin valoa on mahdoton saada pysymään päällä. En tiedä, lähettivätkö mulle takaisin saman valon, vai olisinko voinut saada kaksi maanantaikappaletta. :(

   Pitää kokeilla tuota uutta orbilocia, jospa uusi muotoilu olisi korjannut ongelman. Vedenpitävyys näissä on suuri plus! :)

   Poista
  3. Oho, jopas jotakin.. Suosittelen kyllä olemaan suoraan yhteydessä jälleenmyyjään. Sen unohdin mainita, että muista rekisteröidä uudet valot Orbilocin nettisivuilla!

   Poista