keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Koirille passit

En muista olenko täällä aikaisemmin vielä maininnut aikeistani hankkia koirille passit..? Joka tapauksessa tänään käytiin vielä "viime hetken hommina" hakemassa Jyväskylän kunnaneläinlääkäriltä passit, jotta voidaan käydä esim. Ruotsin puolella kaverin luona asianmukaisin paperein koirien kanssa :) Tapiolan Takamailla kirjoitti aiheesta jo lähes tulkoon kuukausi sitten, mikä antoi meidän hankinnalle vauhtia; lemmikkieläinpassit kallistuu vuoden vaihteessa!

Siispä jos olet aikeissa matkustaa Suomen rajojen ulkopuolelle, niin suosittelen passin hankintaa ennen kuin vuosi vaihtuu. Kunnaneläinlääkäriltä kahden koiran passit kustansivat yhteensä 42€, jonka lisäksi jouduin maksamaan 5€ uudesta sirusta Remylle.. Olemassa olevan sirun kun oli maa niellyt, eikä sitä löytynyt mistään vaikka koko koira tutkittiin. Rajojen ylitykseen kun siis vaaditaan mm. että koira on tunnistemerkitty. Meillä koirien sirut on rekisteröity Turvasiru.fi -tietokantaan, jossa kyllä palvelu pelasi jälleen kerran kun uusi sirunumero saatiin vaihdettua tietojärjestelmään parin tunnin sisällä :)

Seuraavaks täällä rupee käymään pyörremyrsky, kun täytyis ruveta pakkaamaan muuttoautoo! Se voipi olla, että seuraava päivitys tuleekin uudesta kodista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti