sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Koirien pyöräilykausi avattu!

Jeppistä jee, tuumas koiratkin :) Samalla sain hieman uutta tuntumaa hommaan, kun tuli hankittua se uusi pyörä ja tietysti koirien Biker set -teline muutti paikkansa vanhan pyörän satulaputkesta uuteen pyörään.

Uudesta pyörästä mainittakoon tähän postaukseen sen verran, että vajaa kuukausi sitten kävin ostamassa sen Suomen Polkupyörätukusta. Siitä lähtien pyörä, Insera Travellette, on ollut lähes jokapäiväisessä käytössä ja kun eilen sain aikaiseksi asentaa tuon pyörätelineen, niin sitä pääsee hyödyntämään koirienkin kanssa. Mun elämäni ensimmäinen yli 7-vaihteinen pyörä, ja ai että miten nautinnollista sillä on ollut ajaa :)

Biker set -telineen (musta osuus jossa 4 pulttia) asentaminen uuteen pyörään sujui vaivattomasti ja jotenkin tuntuma telineeseen on tässä pyörässä parempi. Se siis asettu tosi mukavasti tohon satulaan, eikä pyöräillessä jalka taida koskettaa sitä ollenkaan. Varsinainen "koirateline" lähtee satulaputken liitososasta näppärästi irti, joten säilytyksen aikana se ei ole paikallaan, eikä myöskään silloin kun pyöräilen ilman koiria. Koirien kanssa sitten kun lähetään, niin sen saa asennettua ilman työkaluja paikoilleen.
Koiralle on hyvä laittaa tukevat valjaat ja meillä nuo Rukan y-valjaat on todettu toimiviksi tässäkin tarkoituksessa. Koira kiinnitetään valjaista Biker Setin mukana tulevaan kaksiosaiseen nylonhihnaan jolla on mahdollisuus säätää pituutta ottamalla jatkopala pois tai käyttämällä tarranauhalla sitä niin että koira pääsee vapaaksi jos hihnaan kohdistuu äkillinen voimakas veto. 

Lisäksi voi alussa olla tarpeen käyttää koiralla normaalia pantaa ja hihnaa, jonka avulla pystyy ohjaamaan ja opettamaan koiraa kulkemaan vieressä vetämättä. Tarkoitus kun yleensä on että koira juokseen pyörän vieressä ravaamalla kevyesti. Paras alusta juoksuttamiseen on pehmeä maasto, mutta asfalttiviidakossa joutuu usein tyytymään siihen että koira juoksee pientareella kun itse ajat asfaltilla. Tuo ei kuitenkaan ole ongelma, jos löytyy hyviä pientareita ja koirat on oppineet omatoimisesti hakeutumaan sinne. Asfalttiosuuksilla lasken vauhtia niin paljon että koira korkeintaan kävelee reippaasti.


Remyllä on vielä 'ohjausavustin' käytössäHihna kulkee itselläni joka tapauksessa mukana, koska yleensä alussa talutan pyörää ja koira saa toimittaa kiireellisimmät hätänsä. Pyörävarastoon mennessä on myös kätevämpi pitää koiraa hihnassa, kun että pitäisi koiraa valmiiksi telineessä kiinni. Pyöräillessä ei hajuja jäädä haistelemaan tai kinttua nostelemaan, joten se on myös siinä kohtaa kätevä kun koira antaa merkkejä että olis tarve käydä puskassa; Silloin pysähdyn, pistän koiran normihihnaan kiinni ja irroitan pyörästä, ja koira pääsee hihnan avulla tekemään tarpeitaan ilman pelkoa siitä että pyörä tulee perässä.

Näitähän on tarjolla monia ei versioita, mutta itse en voi kehua kun tätä, sillä muista malleista ei ole kokemusta :D Hinta-laatusuhteeltaan tää on ollut tosi hyvä vehje ja tuo jousto osuus on ehdottomasti plussaa, eikä kaikista malleista sitä löydy laisinkaan. Esim. Nykäykset oravien, sorsien tai muiden kivojen kavereiden perään on olleet pehmeitä ja vakaasti hallittavissa jousto-osuuden ansiosta, enkä kertaakaan ole ollut turvallaan. 

Minkä takia moinen vehje kannattaa sitten hankkia?
  • Paljon mukavampi, tukevampi ja turvallisempi kun hihna kädessä juoksettaminen; en vaihtaisi enää pelkällä hihalla juoksettamiseen
  • Yhteistä, vauhdikkaampaa tekemistä normilenkkien sijaan
  • Koiran ja omistajan kunto kohenee
  • Ei tarvitse pyöräillä yksin, kun on aina valmis seuralainen
  • Saat useammin tietä muilta kanssaulkoilijoilta :D
Semmosta kivaa meille! Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti