tiistai 17. joulukuuta 2013

Se siitä sitten

Ei olis kannattanu nuolasta, ennen ku tipahtaa. Lumet suli ja puro sanoo pulipuli..
Yllä oleva kuva on vuoden vanha, mutta siihen verraten nyt ei ole noinkaan "paljoa" lunta. Kävelytiet oli aamulla osittain täysin sulia kera paksun sepelikerroksen, mutta tietyt paikat ovat edelleen lähes peilijäässä ja voin kertoa liukastelleeni ihan riittävästi. Siinä samalla tulee kaikki paikat muutenkin kipeiksi kun jännittää koko ajan lihaksia, joten kovin nautinnollista tuo ulkoilu ei ole hetkeen ollut. 

Tänäkin talvena on tullut useamman kerran katseltua eri liukuestepohjallisia, mutta mulla oikeastaan meni niihin usko pari vuotta sitten, kun olin koirahoitolassa töissä. Ostin ties sun vaikka kuinka monet ja aina ne oli rikki.. Osat palautin jopa seuraavana päivänä, kun niistä lähti heti kättelyssä nastat irti. Viime vuonna taas ostin liian isot ja niiden paikaltaan tippumiseen kyllästyessäni laitoin ne eteenpäin ja uudet jäi hankkimatta. Tässä sitten googlailtuani löysin yhdet ihan pätevänoloiset "uudenmalliset" liukuesteen kengänpohjiin, mutta toisaalta tähän käyttöön olis järkevä hankkia nastalenkkarit, joista etenkin Icebug -lenkkarit on noussut suureen suosioon. Liukuesteet olis vaan paljon sopivammat tähän opiskelijabudjettiin, mutta nekin on 30€ ja jos niitä kovin usein täytyy ostella, niin siinä on jo lenkkarit tienattu.... Äää! Tässä kummastakin esittelyvideot:
Samaan aikaan kun tuolla on saanut jo muutenkin lipsutella ihan tarpeekseen, niin kaupunki on päättänyt lopettaa jalkakäytävien talvikunnossapidon 1.1.2014 jälkeen, jolloin vastuu kunnossapidosta siirtyy katuosan kiinteistönomistajille ( http://www.adressit.com/jyvaskyla_ei_talvikunnossapida_jalkakaytavia_112014_jalkeen ). Kohta on siis mummuja ja pappoja piitkä jono lonkkaleikkauksiin :( Sekös tuleekin edulliseksi. (huomaa sarkasmi)

..Vaan saas nähä miksikä tuo keli vielä muuttuu, tosin niinhän se oli viime vuonnakin että kunnon lumesta sai nauttia vasta tammi-helmikuussa. Viime päivien tapaisia myrskytuulia ei oo tainnu kuitenkaan aiemmin olla näin paljon.. Meille niistä ei ole ollut haittaa, mutta esim. oma mummu ja pappa on joutunut olemaan korvessa ilman sähkö- ja puhelinyhteyksiä. 


Joululomaan on TJ 2, joten ensi päivityksessä päästään varmaan joulun ja uuden vuoden toivotusten pariin. Itse en kyllä varsinaisesti joulua sen kummemmin odottele, mutta ne vapaat tulee enemmän kuin tarpeeseen :) Palaamme jälleen.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vain niistä nastapohjallisista, hyvät on olleet! :D tosin nyt ne lämmittää mieltä sieltä Oulaisista käsin, kun itse liukastelen Jyväskylässä...

  VastaaPoista
 2. Ei menetetä vielä toivoa kunnon lumitalvesta ja hyvistä peuran kyttäys olosuhteista ;)

  Hyvää (valkean) Joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei.. Ja aina voi kuitenkin lähtee vaikka Lappiin :P

   Samoin!

   Poista