sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Podimodi.

Eli body modification. Googlaamalla edellämainitun englanninkielisen sanahirviön, saat kuvia siitä mitä se voi myös tarkoittaa. Minäkin olen jonkinasteista "podimodia" harrastanut elämäni aikana ja siitä ajattelinkin kertoa teille nyt. Ihan noin mittaviin muutoksiin en kuitenkaan ole ryhtynyt, enkä tuskin koskaan ryhdykkään.

Ensimmäiset "lävistykseni" sain 6-vuotiaana, ja ne oli tottakai kultaliikkeessä korviin ammutut peruskorvikset, jotka äiti maksoi. Ne ensimmäiset korut, pienet violetit timantit taitaa vieläkin olla jonkun laatikon perukoilla muistona. En muista missä iässä äiti antoi ensimmäisen kerran värjätä tukkaa, mutta sen muistan että tyyli lähti muuttumaan omasta tahdostani vastoin äitin tahtoa; eihän ihanaa puoleen selkään ulottuvaa vaaleaa takkutukkaa saa pistää poikki. Noh, minä otin fiskarssit käteen, keskeltä päälakea sopivanlaisen tupsun käteen ja poikki niin että se jäi törröttämään, jollonka oli pakko leikata lyhyempi malli, joka sitten vuosien kuluessa lyheni ja lyheni :D Hiusvärejä puolestaan on ollut violetista, punaseen, kupariin ja ruskean eri sävyihin, mutta mustaksi en ole koskaan laittanut. Kakarana mää olin kyllä aika pitkään kalju, about 3-vuotiaaksi saakka, että ehkä sen takia äiti sitten vaali mun kultakutreja mahdollisimman pitkään:

Tjoo, no siinä missä hiustyyli väreineen on muuttunut vuosien mittaan, niin lukuisten mustelmien ja tapaturmaisesti aiheutettujen lävistysten lisäksi olen toki "tahallisestikkin" hankkinut niitä :) Muistelisin, että ilman vanhemman lupaa paikallisesta kultaliikkeestä sai hankkia koruja ala/yläasteen rajapyykillä eli n. 13v, niin minä tietysti kävin hakemassa heti yhden reiän lisää. Se reikä oli "perusrusto", eli vastaa kaiketi Outer Conch:ia. Vaan kuinka ollakkaan, pian äitilläkin oli se samanmoinen reikä ja on edelleen. Tämän jälkeen muistaakseni ennen peruskoulun loppua kävin hakemassa vielä "normikorvisten" viereen molemmille puolille toiset reiät, joka tarkoittanee kai sitä että mulla on neljä Lobe:a. Samana vuonna 18.09.2009 otin ensimmäisen tatuointini, joka oli äidin antama palkinto kunnialla käydystä peruskoulusta.
Tuore

No nyt eletään sitten lähestulkoon 2013 vuoden loppua, ja kyllä, jotain on vielä kertomatta. Armottoman tatuointikuumeen kanssa olen kamppaillut tietysti yli 4-vuotta vaihtuvine ideoineen ja olen jopa pari kertaa varannut jo ajan, mutta kummasti on sitten rahatilanne tullut aina väliin. Viimeisimpinä suunnitteluina muiden suunnitelmien seassa on pyörinyt haavekuvat metsästysaiheisesta tatuoinnista nilkassa, johon mahdollisesti liittyisivät muistot ensimmäisestä saaliista. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, kuten edellisenkin kanssa, joten eiköhän sitä leimaa vielä ajan kanssa saada lisää :) Sen sijaan oikea korva sai -11? ensimmäistä kertaa ihan oikealta lävistäjältä Rook:in.

Hiukset puolestaan on kokeneet melko radikaalin muutoksen viimeisen parin vuoden aikana, sillä ensimmäisen kerran about 10-vuoteen tukka on niin pitkä että sen saa kätevästi ponnarille. Hiusten kasvattamisen myötä mussa on kyllä syttynyt joku hiusaddikti, koska pitkien hiusten kanssa on hirvittävän paljon helpompaa niin pesujen kun laittamisen ym. kanssa. Sitä että kuinka kauan tämä ikuisuusprojekti jatkuu, niin sitä en tiedä, mutta pahin vaihe on onneks jo historiaa! Suurinpiirtein samoihin aikoihin, kun hiukset rupesivat ottamaan mittaa, niin myös peruskorvikset on suurentuneet 1,2mm rei'istä 8mm. Kaikkeen sitä aikansa kuluks sitten rupeekin :D Tuorein hiuskuva näkyy oikeastaan tuolta oikeasta yläreunasta päivitetystä profiilikuvasta, joten korva riittänee tähän.

Mutta oikeastaan se syy miksi lähdin tätä kirjoittamaan, on se, että halusin kirjoittaa uusimmasta hankinnastani, joka sai miettimään ja muistelemaan kaikkia aikaisempia hankintoja. Siis hirvee määrä tekstiä ihan vaan siks, että pääsen kertomaan päässeeni korvien lävistyksestä ikäänkuin seuraavalle asteelle ;) Nojoo, ei se ihan tosta noin vaan juttu ollut, vaan tätä, niinkuin kaikkia muitakin podimodejani (enkö oo keksiny hienon termin) olen harkinnut riittävästi ja mennyt sitten vasta ottamaan / tekemään kun ajatuksesta on tullut tarpeeksi kypsä. Siitä se sitten lähti, tämäkin..


Uusin hankinta onkin siis niskalävistys, Surface. Erittäin paljon mielipiteitä jakava lävistys niin teotavaltaan kuin ulkonäkö ja käytännönseikkojensa puolesta, mutta on se vaan nätti. Toivon kovasti että se pysyy siinä pitkään pisteenä iin päälle pitkän tukan kaverina :)

Ei mulla sitten oikeestaan muuta. Vähän vaihtelua näihin päivityksiin tuomaan piristettä, kun ulkoa ei oikeastaan nyt juuri ole kerrottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti