keskiviikko 14. elokuuta 2013

Peikkopoika

Noniin, vihdoin on yksi huoli vähemmän :) 


Remyltä poistettiin eilen ylhäältä oikealta P4 -hammas poskesta. Syystä tai toisesta kun siitä oli lohjennut pintapuolinen pala, jonka johdosta hampaaseen oli tullut suora yhteys ytimeen ja lohkeamakohta keräs ihan hirveesti hammaskiveä. 

Homma hoitui Eläinklinikka Tähdessä ongelmitta, ja kokonaiskestoltaan se oli n. 2,5h. Remyn hain kotiin vielä lähes täysin tokkurassa (hännän pää taisi kyllä heilahtaa) ja tuossa yllä olevassa kuvassa se onkin jo kotona selviytymässä. Poistokohdassa on sulavat tikit, joista ei juurikaan tarvitse huolehtia. 2 viikkoa syödään kuitenkin pehmosia mössöruokia. Remy sai klinikalla antibiootin ja tulehduskipulääkkeen suonensisäisesti, joten antibiottilääkityksestä ei tarvitse huolehtia lainkaan, mutta parin päivän ajan täytyy antaa kipulääkettä. Lisäksi hain Petosanin desinfioivaa suuvettä, jota voin supsutella suuhun ruokailun jälkeen.


Ilta kotiutumisen jälkeen meni suht rauhallisesti, mitä nyt parin tunnin päästä oli pakko koittaa lähtee jaloillaan mörköileen.. (Tara alkuun oli kauheen kiinnostunut mikä Remyllä on, mutta sitten kun Remy rupes liikkumaan niin pelkäs sitä) No jossain kohti hyvin määrätietoisen näköisenä hoiperteleva koira oli sitä mieltä että ulos on päästävä, joten ei muuta kun kokeilemaan. Kakka tulikin sitten ihan ujostelematta, mutta pissaa ei meinannut kuulua.. Vaan kuin tilauksesta lenkkipolulla taaperteli meitä kohti sorsa, ja johan hanat aukes ja ruopiakkin piti vaikka tasapaino oli edelleen hieman hakoteillä :D Haukkukin oli aika korvia hivelevää mölinää.

Joskus kymmenen maissa (~6h kotiutumisesta) alko sitten parkumisvaihe, joka valvotti mua tietysti aamuyöhön asti, joten päädyin Remyn kanssa sohvalle makaamaan jossa se melko hyvin rauhottui.. Siinä mieskin lähti jo töihin, jollonka päätin että voidaan siirtyä sänkyyn kun ei voida muiden unia enää mölinällä sen enempää häiritä.. Niimpä päätin sitten jäädä kotia peikkopojan turvaksi, mutta iltapäivällä lähdin töihin ja vahtivuoro siirtyi isännälle. Nukutusaineista on nyt selvitty aikalailla kokonaan, mitä nyt vähän on väsymystä ilmassa. Uusi ihmeellinen kolokin taitaa tuntua vähän kurjalta vielä suussa.


Kokonaisuudessaan homma kustanti 285€. Vakuutusyhtiömme IF:in osallistuessa kuluihin minulle jäi kuitenkin maksettavaa vain 134,25€ ja saan jälleen olla erittäin tyytyväinen vakuutusyhtiöömme. Kyseessä kun on kuitenkin monirotuinen koira, vaikka kuinka onkin laajan vakuutusturvan omaava sellainen.. Tiedän monta tapausta, jossa esim. tämäntyyppisiä "tapaturmia" ei monirotuisen koiran kohdalla vakuutusyhtiö katso korvattavakseen lainkaan. Suosittelen siis lämpimästi IF:iä myös koirille, ja aiempien kokemusten perusteella se toimii myös omaisuus- ja onnettomuustilanteissa mainiosti.

Tälläistä tällä erää.. Toivotaan Remylle pikaista paranemista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti