perjantai 23. elokuuta 2013

Harrasteostoksia

Tara kiteyttää fiilikset aika hyvin tässä kuvassa :D
Nojoo.. Joku toteis että "rahaahan se vaan on", mutta kyllä mulle ainakin tän suurusten ostosten jälkeen sellanen 'ostomorkkis' tulee, vaikka ykskään ei oo mikään heräteostos.. Minkä lisäksi suurimmat niistä on osamaksulla, mutta ankarasti töitä tehden niitä saa lyhennettyä ihan hyvän kokosissa erissä. Sen enempä lässyttelemättä, tässä tämän viikkoisia ostoksia:

Garmin Astro 320 + DC 40 panta, Sissokselta.
Pantaostosta on pyöritelty pitkään ja lopulta päätin, että tilattava se on joka tapauksessa. Pyörittely tulee vielä jatkumaankin, sillä koiriahan on kaksi.. Vaan jos testailis tota nelikymppistä pantaa tässä ensin ja tuumailis sitten, että sijoittaako toiseen sellaseen vai viiskymppiseen, eli uudempaan malliin. Nyt odotellaan enää rariolupaa viestintävirastolta, joka on vajaa 20€/vuosi.

Käyttökokemuksia on tullu myös lueskeltua jonkun verran ja aika tyytyväisiä porukka on ollut tähän vehkeeseen. Taatusti minäkin tulen niitä teille jakamaan, sitten kun päästään tositoimiin ja etenkin sitten kun pantoja on kaksi (toivottavasti pian). Laitefaktat voi lukea vaikkapa täältä ja radiolupa ohjeistus löytyy täältä.

Rinkka
Jo viime syksynä taisin etsiskellä itselleni rinkkaa, mutta tyydyin lopulta miehen siskon rinkkaan vuodelta kirves. Noh, se ei tosiaan ollut ihan miellyttävimmästä / käytännöllisimmästä päästä ja päätin että ens syksynä mulla on oma.. Olin jo lähestulkoon päättänyt että käyn Erätukusta hakemassa tämän rinkan, mutta tarjoushaukan saattelemana kävinkin tänään hakemassa Halonen Sportista saman hintaluokan 5 litraa suuremman rinkan, synttäritarjouksesta 29 eurolla. Merkki on joku hutskulaputskula, mutta se vaikutti selässä ja ulkoisestikkin melkolailla samalta kun toi Erätukun malli. Täytyy toivoa että on myös laadultaan samanlainen, vaan eipä tuo hirveetä harmia pääse synnyttämään jos ei olekkaan hyvä, kun hinta oli tuo. Yks "huoli" lähti kuitenkin harteilta, kun tietää missä kamansa syksyllä raahaa.
Viimeisenä mainittakoon, että tein Varustelekaankin tilauksen. Mutta mun tuurilla puolet tilauksesta (kaks takkia) jäi kuitenkin saamatta, joten posti toi sitten vaan parit housut ja huivin, joista mulle jäi vain maastohousut ja huivi (Taran kaulassa). Jotakin ulkoilu/metsästys taminetta varmaankin täytys hommata, mutta täytyy nyt tuumia pärjäisinkö noilla olemassa olevilla retkuilla vai en. Mullistavia erätuote aleja odotellessa :D 

Ei tää harrastus ihan edullisimmasta päästä ole, mutta vihdoin olen todentotta päässyt sellasen harrastuksen ääreen, että jos sitä ei voi jo tässä vaiheessa kutsua elämäntavaksi, niin sitä se on kovaa vauhtia tulossa olemaan. Tarkoittaa siis ihan yleisesti tätä ulkoilu / eräily / metsästys kokonaisuutta. Tälleen alkutekiöissä, etenkin ton metästyksen osalta pakolliset hankinnat kirpasee kyllä ihan miehekkäästi, mutta eiköhän se pikku hiljaa sitten tasotu. Elämäkin muuttuu reilun vuoden päästä taas ihan merkittävästi, kun valmistun toivottavasti toiseen ammattiin silloin ja suurella todennäköisyydellä pääsen vihdoin työelämään :) ..Sitäkin odotellessa. 

Syksy on onneks jo käsin kosketeltavissa!! 

1 kommentti:

  1. Kyllä se harrastaminen maksaa aina; oli se sitten hamstereiden kasvattaminen tai vaikka moottoripyöräily. ;)alkusatsaus on se suurin menoerä. sitten se toivommukaan vähän halpenee kun vermeet on jo omasta takaa.

    VastaaPoista