keskiviikko 28. elokuuta 2013

8kk

Mihinkä lienee kaikki aika menny. Ens viikolla eletään jo syyskuuta ja siihen päälle Remylle tuli tänään 8kk meillä täyteen. Toisaalta tuntuu että se aika on menny hirveen äkkiä, mutta sitten kun tarkemmin rupee miettimään, niin siihen kahdeksaan kuukauteen on mahtunut aika paljon kaikenlaista jännittävää. Edelleen tulee välillä vastaan asioita jotka Remylle on ihan uusia ja jänniä juttuja, mutta toki paljon harvemmin kun meidän yhteisen taipaleen alkumetreillä. Kaikinpuolin elo Remyn kanssa on mennyt paljon paremmin kun olisin koskaan voinut uskoa näin suuren muutoksen kohdalla.

Tällainen koira meille siis 8kk sitten muutti:
Ja tässä on sama kaveri viime viikonloppuna Kukko-Multialla metästysopeissa:


Muutos koiralle on ollut takuulla melkoinen; Ensinnäkin täysin ulkokoirasta tuli sisäkoira, maalaismaisema muuttui asfalttilaaksoksi, sisko tuli takaisin kuvioihin, pallitkin on lähteny ja yks hammaskin on vähemmän, aktiviteettia on ollut hurjasti enemmän ja kadotetut aivot on löydetty :D Jos listaamalla rupeis listaamaan, niin ties kuinka pitkä siitä tulis kun sinne lisäis kaikki ensikohtaamiset (mm. tv, imuri, hissi..) ja hihnalenkkeilyt ja täysin uudet opitut asiat, koirakavereita unohtamatta. Minkäänlaista sisäsiisteysongelmaahan meillä ei missään vaiheessa ollut ja vellipesänkin mennessä sekaisin kaveri on oikein nokkelasti tehnyt hätänsä avonaiselle muovimatto lattialle, josta siivoaminen ei oo ketuttanut ollenkaan (vrt. Tara joka tekee yrjönsä ja hätäpaskat ym. petiin, matolle...) .
Mahtavaa on myös se, että sisarukset on kun paita ja peppu. Tosin aina se ei oo kovin miellyttävää, kun Remy välillä keksii matkia Taraa.. Esimerkkinä Tara rupee lenkillä haukkumaan jotain niin Remynkin pitää haukkua vaikkei se tietäis että mille nyt haukutaan :D Nooh, mutta ääntä tähän maailmaan mahtuu ja niin kauan kun ei sisällä sitä harrasta, niin siinähän sitten haukkuu vastaantulevat oravat, linnut, sorsat ja koirat kuhan se ei jää päälle. Pääosin hihnassakin kun kuljetaan ihan nätisti :) Remy on myös oppinu että marsut ei oo millään tavalla sen omaisuutta, joten se ei juurikaan piittaa niistä.

Mainittakoon tähän vielä yksi asia, joka on tietysti metsästys! Kiinnostusta on viime aikoina osottanut etenkin sorsat (jos ei nyt niitä kurreja oteta lukuun), joita melkein väistämättä joka päivä jossain yhteydessä nähdään. Plussaa on myös se, että veteen menosta ei kerkee edes kysymään kun tää on jo uimassa ja tässä kohtaa koirat onkin kun yö ja päivä. Neitihän ei itseään kastele kun vain ja ainoastaan omasta tahdostaan sillon kun huvittaa :D Sorsat kuitenkin kiinnostaa sitäkin. Siispä metsäkanalinnustusta odotellessa, ja itse asiassa Remyhän ei oo vielä kertaakaan päässyt jänöjussin perään, jota Tara mielellään ajaa. Mielenkiinnolla siis odottaen, että minkälaista saalista on luvassa ja miten koirat rupee toimimaan. Josta tuli mieleen että Garminiin tuli radioluvatkin tänään, niin siitäkin kuuluu varmaan lähiaikoina.Johan siinä oli taas juttua. Kyllä meillä komiat koirat ;) Loppuun vielä videon pätkä Remystä, siis koirasta joka ei meille tullessaan ymmärtänyt mm. lelujen tai namejen päälle, ja jonka aivot kaipas rasvausta. Selkeää edistystä on siis tapahtunut ja askel kerrallaan maailma avartuu vieläkin vähintään viikottain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti