sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Hei hei heinäkuu.

Johoo, niin se vaan kesäkuu oli ja meni. Nyt ollaan jo heinäkuussa..!? Aina vaan lähempänä syksyä ;) Kausiluvistakin tuli tossa lasku, joka saa toistaseks vielä ootella rikastumista. Haulikkoo on tullu myös kateltua, mutta varmaan ens kuussa pystyn sen hankkimaan. Sitten puuttuu enää haulikkorata lähietäisyydeltä, jossa saa käydä harjottelemassa. Toistaseks kun tuo lähin on KHO:n sulkema :/

Oikeita töitä uuden aluevaltauksen saralla, lemmikkitarvikekaupan myyjänä, on nyt kokonainen viikko takana. Jokseenkin epäilin soveltuvuuttani tollaseen siistiin sisätyöhön, jossa pitää olla tukka nätisti ja siistit vaatteet ja muutenkin täytys olla fiksu ja filmaattinen... Vaan oon saanut ihan positiivisesti yllättyä ja pari asiakasta on jopa kehunut mua, kun olen pahoitellut olevani uusi talossa ja kaikki ei ole vielä ihan hallinnassa (etenkin yksi metsästysasiakas jäi mieleeni, kun meiltä löytyi helposti yhteinen sävel ostoksien tekoon ja juttu luisti) :) Valikoimaa työpaikalla on mielettömästi, kassajärjestelmä on ihan uus juttu jaja.. Mutta hyvin turvattu ja mukava olo on ollut mukavassa työyhteisössä, jossa varmasti saa apua kun sitä pyytää. Työpaikalla on myös valmiit "ohjelmat" kaikenlaiseen kouluttamiseen sun muuhun, joka helpottaa huomattavasti.

 

Mitäs muuta.. Oon luvannut palata ainakin kahteen asiaan takaisin; Paljasjalkakenkiin ja valkosipuliin.

Paljasjalkakengät on osoittautuneet ihan mukaviksi peruslenkkareiksi. Mallihan on aika simppeli ja yksinkertainen noin yleisesti.. Mitä niistä olis sanottavaa niin mun mielestä ne on oikein miellyttävät jalassa ja veri kiertää lenkkeilyn jälkeen jalkapohjissa selkeästi normaalia enemmän. Ne sopii niin asfaltille kun maastoon, mutta pitkä pätkä asfaltilla aiheuttaa kipua jalkapohjassa, mutta muutoin en ole saanut rakkoja tai muutakaan kipuiluja kenkien takia. Olen käyttänyt kenkiä ilman pohjallisia (kuten valmistaja suosittelee), mutta olen päätynyt käyttämään kenkiä ohuen sukan kanssa, koska ilman jalka hikoaa kengässä ilkeästi. 

Ööm, miinuksena mainittakoon että sade / kostean kelin malli tämä valitsemani ei ole laisinkaan. Lenkin jälkeen kengät ja jalat on taatusti litimärät. Meinasin jo päästä kehumaan että kengännauhat ovat pitävät, eikä ne aukea ilman tuplasolmuja lenkillä, mutta nyt pidemmän käytön jälkeen ne tuppaa välillä aukeamaan ja mieluusti varaudun sitten tuplasolmuihin. Jos seuraavat lenkkikengät on paljasjalkakengät, niin kokeilen varmaan Merrelin lenkkarimallia tai Feelmaxin Kuuva -mallia, joka sopii myös metsästykseen.

 

Paljasjalkailusta sitten valkosipuliin ja sen syöttämisestä koirille punkkejen torjuntaan. Syöttämisen aloitin tosiaan huhtikuussa ja tähän mennessä silminnähden kerrottavat kertoo seuraavaa: Tara Vs. Punkit 1-0 ja Remy Vs. Punkit 0-3. 

Toisin sanoen Remyllä on ollut kolme punkkia, mutta Taralla ei yhen yhtä, vaikka ne 99% ajasta kulkee ihan samoja reittejä. Remyn punkeista huolimatta en ole ottanut mitään lisävalmisteita käyttöön. Haittavaikutuksia valkosipulista ei ole ollut, enkä löydä siitä mitään moitittavaa -vaikkain olishan se kiva ettei Remystäkään niitä syöpäläisiä olis tarvinut nyppiä.

Semmosta. Lämmintä on riittänyt, mutta onneks koirillekkin on olemassa monenmoisia viilennyskeinoja, jos ne ei järvessä liiemmin viihdy. Tilasin koirille Ebaysta Aqua Coolkeeper pannat, tietysti maastokuosilla ja äitiltä sain koirille saman valmistajan maton. Suosittelen lämpimästi tutustumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti