tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ulkoilmaihmisen elämää..

..Kirjaimellisesti.

Nimittäin ulkoilussa pukeutumisasiat on helkkarin tärkeitä monen asian takia. Useimmiten sitä juostaan värien, tyylikkyyksien tai merkkejen perässä ja myöhemmin kotona huomataan kuinka kiristää tai puristaa tai hiostaa tai ahistaa taitai.. No näin kesäsin on helppo vetästä vaikka shortsit ja toppi päälle ulos, mutta mites kengät?

Niin vaatteissa kun kengissäkin näkee paljon sitä (ja toki olen siihen itsekkin syyllistynyt), että kengät valitaan puhtaasti esim. ulkonäön ja/tai hinnan perusteella, todetaan sopivaksi ja ostetaan. Nyt viime vuosina olenkin tässä sitten ehkä vähän viisastunut asiassa ja todellakin tajunnut että mikä ero on 10 euron ja 60 euron kengillä.. Eikä se välttämättä ole aina edes hinnasta kiinni. Jalat on työkaluna muutenkin sen verran arvossaan, että hyviin kenkiin kannattaa todella panostaa parhaansa mukaan ja näin ulkoilmaihmisenä huonot kengät on äkkiä puhki kulutettu ja rahaa palaa kun taaas pitää ostaa uudet kengät. Tulevaisuudessa tulen varmasti tekemään seisomatyötä, jolloin myös hyvät kengät on tarpeen. 

No tästä päästäänkin kätsysti siihen, että itsellä alko vaihteeks tässä lenkkarit kipuiluttamaan jalkoja ja pian huomasinkin myös saaneeni rakot molempiin jalkoihin. Puoli vuotta sitten ostetut Adidakset alkaa siis olemaan tiensä päässä, mutta tottahan toki ne täytyy ihan uhallakin käyttää viimeseen hetkeen asti.. Puoli vuotta kuullostaa hirveän lyhyeltä ajalta ja sitä se onkin osaksi varmaan siksi että nuo kengät on olleet mulla lähes koko ajan jalassa. Huoltanut niitä kuitenkin olen, joten täysin heitteillä eivät kenkäni ole olleet :D Täytys siis olla vähintään yhdet varalenkkarit niin vois päästä pari kilometriä enemmän.

Millasetkohan sitä tällä kertaa ostas? - Tuli sitten tietty ekana mieleen ja ei muuta kun nettisivuja pläräileen läpi että mistä löytys hintalaatusuhteeltaan hyvät ja mukavat kengät ulkoiluun.. Lisäksi täyty myös valita kauppa, josta ne kengät sais tilattua osamaksulla. Ja kuinkas kävikään; törmäsin jälleen paljasjalkakenkiin ja niistä uudestaan innostuneena (olen jo kerran aiemmikin harkinnut) rupesin tutustumaan laajentuneeseen valikoimaan käyttökokemuksineen. Ja niin ensimmäiset paljasjalkakengät muuttivat meille:Kengiksi valikoituivat Vivobarefoot:in Neo Trail Woman paljasjalkakengät. Nämä löytyivät jo aiemmin tutuksi tulleen SOS:sin verkkosivuilta -20% alennuksesta hintaan 103 euroa. Aika kipurajoille mentiin, mutta onneksi nykyään voi tehdä ostoksia näppärästi verkossa ja myös osamaksulla :)

Ja miksi paljasjalkakengät, niin siksi, että paljain jaloin kävely on mielestäni mukavaa ja se tekee tosi hyvää jaloille.. Sitä vaan pääsee harmillisen vähän täällä kaupungissa toteuttamaan ja yksi mahdollisuus toteuttaa sitä tulee vastaan tässä. Odotuksetkin on muutenkin suht korkealla, kun näistä luvataan tosi paljon kaikennäköstä ja näitä juttuja voit lukea mm. loppuun keräämistäni linkeistä. 
Nyt taidan ruveta tuumasta toimeen ja vetäsen ensimmäistä kertaa nämä "lenkkarit" jalkaan pienelle iltakävelylle koirien kanssa. Tulen myös varmasti jakamaan tämänkin testailun tuloksia jossain vaiheessa!

"Paljain jaloin kohti parempaa yleis- ja jalkaterveyttä"

"Vivobarefoot -kengät, Paljasjalkakengät ovat kuin sukat"

"Paljasjalkailu on parhautta"

"Kävele luomuna kesään"

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoiset nuo paljasjalkakengät, täytyisi varmaankin itsekin sellaisia kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä näin lyhyellä tutustumisella jo suositella kokeiltavaksi. Mukavan kevyet ja tilavat kengät, joilla on miellyttävä kävellä. Uusia lihaksiakin tuntuu löytyneen. Verikin kiertää jaloissa selkeästi paremmin.

   Tämäntyyppisiä kenkiä on myös metsästys käyttöön, jolloin puhutaan "hiippailu jalkineista". Feelmaxin Kuuvat lienee yhdet sellaiset jos en väärin muista.

   Poista