sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Marsumaista

Tänään oli marsujen kevätsiivous päivä :)

Käytännössä siis puunasin niiden häkin ja sisusteet kunnon pesuaineella harjalla hinkaten.. Samaan aikaan marsut oli tietysti normaaliin tapaan keittiössä juoksentelemassa ja lopussa pääsivät (..tai omasta mielestään joutuivat) pesulle. Marsut olen pessyt yleensä kerran vuodessa, jolloin etenkin Wilpertissä lika näkyy kun valkoset osat muuttuu tummemmiksi. Nyt on sitten taas kaks putipuhdasta hyväntuoksuista mursua talossa.

..Taisin jo joskus tässä aiemminkin jaaritella, että kyllä alkaa poitsut olemaan pappoja ja sama tuli taas tänään mieleen kun otin niistä tuoreita kuvia. Wagnerista näkee selviä vanhuuden merkkejä ja on sen ulkomuotokin selkeästi muuttunut kun vertaa "nuoruusajan" kuviin. Wilpert täyttää perjantaina 4-vee ja Wagner muistaakseni heinäkuussa 5-vee. Marsujen elinikä on keskimäärin 5-8v, mutta Guinnes -ennätystenkirjassa tais olla joskus maininta 15v vanhasta marsusta. Joten eihän sitä koskaan tiedä, vaikka piruuttain eläis vielä toiset viis vuotta :D 

Alkuun vaaleanpunataustainen nuoruuskuva Wagnerista ja perään tämänpäiväiset:

Wagner 6/2009Wagner 4/2013Edustuskuva :DWilpert 

Mursuturvat 

2 kommenttia:

 1. Ihania mutruhuulia!
  Mä muuten kyselin sulta joskus viime vuoden puolella marsun kastraatiosta, ja siitä kivespaiseesta. Meillä tuolle pikkuherralle ilmaantui kastraation jälkeen joku pallero toiseen kivespussiin. Käytiin sen vuoksi leikanneella lääkärillä. Patista otettiin näyte, joka osottautui pelkäksi vereksi. Marsu laitettiin antibiootille, mutta se lopetettiin n. 3 päivän jälkeen koska otuksen ruokahalut katosi. Pikkuhiljaa se sieltä imeytyi pois, ja oli siis pelkkä hematooma =) Nyt ovat asuneet onnellisesti tyttösen kanssa yhdessä joulukuusta lähtien, ja odotellaan kesälaitumia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että kaikki sujui loppujen lopuksi hyvin :) Ei muuta kun pitkää ikää! Pian alkaa marsuille mieleinen ulkoruokintakausi, kun alkaa saamaan kaikkea mukavaa mutusteltavaa pihalta. Meillä ne ei valitettavasti kovin usein ulos pääse itse, mutta välillä sopivaan kyläpaikkaan mentäessä pääsevät aitaukseen vähän juoksentelemaan.

   Poista