tiistai 9. huhtikuuta 2013

Aseluvat

No jo oli aikakin!

Kertaukseksi alkuun, että viime vuoden elokuussa tuli käytyä metsästäjäkurssi, jonka jälkeen syyskuussa tuli vihdoin suoritettua suht kauan harkitsemani metsästäjätutkinto. Tutkinnon suoritettuani halusin kuluvan vuoden metsästyskortin, joka mahdollisti sen, että pääsin ensimmäistä kertaa ns. "tositoimiin" syyskuun lopulla Hossan reissulla ja sain ensimmäisen saaliini, pyyn, 30.9.2012. Reissusta lisää täällä: http://tassujen.blogspot.fi/2012/10/hossa-12.htmlJa sitten aiheeseen, jonka otsikkokin osakseen paljastaa. 

Viime viikolla kävin poliisilaitoksella pistämässä aseluvat vetämään ja monikkomuoto kertookin että lupia lähti hakuun kaksi; toisessa paperissa oli rinnakkaislupa avomiehen kivääriin ja toisessa hankkimislupa 20 kaliiperin haulikkoon. Näiden papereiden lisäksi piti täyttää lisäksi vielä perustelulomake, jossa kysyttiin mm. aiemmasta metsästysharrastuneisuudesta ja että mitä hankittavalla aseella on tarkoitus metsästää.

Tämä ei tokikaan vielä riittänyt, vaan minun täytyi myös tehdä kuuluisa "pällitesti", jossa vastasin 267 eri väittämään samaa tai eri mieltä. Testi tuli käyttöön viime vuoden kesäkuussa, ja siitä voit lukea lisää mm. täältä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011061313884042_uu.shtml

Ja, tittiditii.. Tämäkään ei vielä riittänyt. Ensimmäistä aselupaa hankkiessa täytyy nimittäin käydä myös poliisin kuulusteltavana, jossa poliisi arvioi vielä lisää, että kannattaako tuolle tyypille lupaa myöntää ollenkaan. Siellä olin haastateltavana tänään ja piinapenkissä vierähti aikaa yllättäen 1,5h! -No ei vaan, onhan se hyvä ettei niitä aseita ihan jokaiselle jaella. En ihan ollut varautunut vastaamaan sellaiseen nippelitietoon, jota multa kysyttiin, mutta muutenhan se meni ihan mukavasti.

Noh, nyt sitten odotellaan kirjettä. Pessimisti ei pety koskaan, joten liikoja ei kannata odotella, mutta en mä nyt ite näe syytä miksei ne mulle voisi niitä lupia antaa. Kävi miten kävi, niin olishan se mukava, että olis se oma ase. Jokainen varmaan kuka on yhtään niiden kanssa ollut tekemisissä, niin ymmärtää että ne on aika henkilökohtaisia vehkeitä, vaikka minäkin avomieheni välittömässä läheisyydessä hänen aseellaan sain sen ensimmäisen lintuni. Omasta aseesta uskon oppivan myös hieman lisää ja eri tavalla erilaisia asioita ja tarkoituksenani olisi myös pyrkiä jollekkin haulikkoammunta kurssille tms., jossa voisin oppia ja harjoitella vieläkin lisää.

Siispä kirjettä ja syksyä odotellessa...........


2 kommenttia:

  1. Hieno homma, kyllä ne luvat sieltä tulevat. Ei ole mitään syytä mikseivät tulisi, ovat vain tehneet homman niin hankalaksi nykyään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, olihan se monimutkaista.. Tosin tänään se kirje jo tulikin! Mustaa valkosella lukee -myönnetty- :)

      Poista