keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Allium sativum

Me kun ollaan koirien kanssa oltu kovia testailemaan kaikkea, niin viho viimein tänä vuonna päästään valkosipulin (allium sativum) kimppuun. Mun on jo ainakin kahtena vuonna pitänyt testata valkosipulin tehoa punkkejen ja miksei samalla muidenkin öttiäisten (hyttysten, mäkäräisten, paarmojen...) torjunnassa.. Nyt sitten vihdoin tänä vuonna muistin aloittaa sen syöttämisen ajoissa, joka valkosipulin parhaimman tehon saamisessa on ymmärtääkseni tärkeintä.

Valmisteeksi valikoitui jo aikaisempina vuosina tehtyjen hinta / pakkauskoko ym. vertailujen perusteella Minimanin valikoimasta löytyvä hevosille tarkoitettu Pharma Garlic. Pakkauskoko 1kg ja hinta n. 8€. Aikaisempina vuosina meillä on Taralla ollut käytössä ihan perus halppis yrttipanta, joka sekin on ollut ihan ok (=en muista kovin montaa punkkia löytäneeni siitä), mutta mua häiritsee suunnattomasti, kun sitten noiden koirien karvat on ihan töröllään ja siihen pannan kohtaan jää pitkäksi aikaa sellanen ura. Ja jos muutenkin käyttää pantaa niin jotenkin epämiellyttävää sitten kun on kaks pantaa päällekkäin :D

Joidenkin mielestä ne yrttipannat haiseekin pahalle, mutta en nyt sitten tiedä haiseeko tuo valkosipuli yhtään sen paremmalle  :D ..Valkosipulipieruja odotellessa.

Annostus on n. 1tl / 10kg / pv. Kuvassa purkin sisältämä ruokalusikkamitta, jossa on suurinpiirtein se annos joka menee meillä per kirsu. Ja nuohan on tosiaan 19kg.. 600kg hevosen annostus puolestaan on 3-4 mitallista. Aika suurpiirteistä peliä siis, mutta katotaan kuinka meidän käy :)

Tassuprojekti kuulumisia tähän testailupäivityksen loppuun sen verran, että Remyn tassut on tosi hyvässä kunnossa ja olen nyt ainakin pari viikkoa rasvaillut tassuja vaan kerran viikossa. Siinä samalla sitten on Tarankin tassut tullu rasvattua, ja mukavan pehmeet on nekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti