tiistai 11. joulukuuta 2012

Ratkaisu.

Kuukausi sitten kirjoittelin pohdiskelevan jutun vaihtoehdoista. No tarpeeks kauan nettiä selatessa ja eri vaihtoehtoja pohdiskellessa löysin vahingossa yhden ehdokkaan, joka saattais ratkasta tilanteen. Päädyin nimittäin Jyväskylän ammattiopiston sivuille ja törmäsin siellä lisähakuun..

No päätin sitten kokeilla onneani ja ilmoittautua lisähakuun, joka velvoitti menemään soveltuvuuskokeisiin, jotka järjestettiin eilen. Ohjelmassa oli kirjalliset kokeet, opon ja psykologin haastattelu. Kirjallisissa kokeissa oli äidinkielellisiä, matemaattisia ja psykologisia kokeita..

Eniten mieleen jäi "minä tässä ja nyt" paperi, mihin piti piirtää tämänhetkisestä tilanteestaan ja mää epätoivosen huonona piirtäjänä väkersin mm. tikku-ukko pariskunnan joka esitti avokkia ja mua, sekä koiran joka muistutti lähinnä varmaan alligaattoria. Tän lisäks täyty jatkaa lauseita omien ajatusten mukaan joista yksi oli "Lapsena olin... vauhdikas" :D ..Aika omaperästä eikö? Tästä psykologi kommentoi haastattelussa, että nythän sinä vaikutat varsin rauhalliselta.. Joo? Varmaan? Onhan siitä hetki vierähtänyt kun olen ollut lapsi?

Piirrustustehtäviä oli toki muitakin.. mm. 8 ruudun tehtävä, joihin oli vähän piirretty alkua esim. piste tai käyrä viiva, ja siitä piti sitten jatkaa ja luoda joku piirros. Minä piirtelin sitten risteysalueita, lokkeja, teltan ja sydämmen ainakin :D Musteläiskätestejä tehdessä tuumasin että mitähän ne tästäkin saa musta selville. Meille näytettiin nimittäin musteläiskän näkösiä kuvia ja sitten piti paperille kirjoittaa mitä ne esittää.. No, mun mielestä yks oli lepakko ja yks hyönteinen ja toinen perhonen ja yhessä oli tonttuja ja yks oli selkeesti myrsky :D Joo-o. Päivän päätteeks oli aika puulla päähän lyöty olo.

Mitä näet kuvassa?
Sitten jäin vaan odottelemaan tuloksia tai siis tietoa että tulinko valituksi.. Ajattelin että varmaan korkeintaan loppuviikosta tai ensi viikolla olisin saanut tietää. Mutta ei. Tänä aamuna sähköpostiin oli tullut viesti jossa luki suurinpiirtein näin: "Onnea! Sinut on valittu opiskelijaksi Jyväskylän ammattiopistoon sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (lähihoitaja)".

Joten taitaa olla niin että ens vuoden alussa koulun penkki kutsuu! Osa musta on tosi innoissaan ja onnellinen, osa vähän epäröi. Mutta eiköhän se innostus ja jännitys kerkeä tässä vielä tulla..? Koulumatka kun on vaivaiset 2km, valmistuminen jo joulukuussa 2014 jne. niin paljon positiivistä löytyy. Joka tapauksessa mulla on nyt.. mitenkä sen selittäs? joku pohja tai niinku suunnitelma :) Juu knou?

6 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Kuulostaa todella hienolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän sitä vähän sai huokasta kun tuo sähköposti valinnasta tuli :)

   Poista
 2. Jee!! Ja taas koulun penkille istumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee. Mää en vieläkään oo kauheen innoissani.. Mut hei! Oon mä sentään vähän yrittänyt, kun kävin ostamassa uuden kynän ja lehtiön ja kansion :D

   Poista
 3. Hurjasti Onnea!! :) Ystäväni opiskelee JAOssa kans lähihoitajaksi, aloitti syksyllä.
  Itsehän hain JAMKiin kätilöksi ja pääsin vaivaiselle 2. varasijalle.... :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eihän sitä vielä tiedä, vaikka koulupaikka sullekkin vielä irtoisi :) Kiitos onnitteluista.

   Poista