maanantai 27. elokuuta 2012

Keitetyt perunat, kanttarellikastike ja jauhelihapihvit


Nam! Täytyy sanoo, ettei huonommin ensikertalaiselta. Sieniä en ennen tätä oo nimittäin koskaan käsitellyt (paitsi kaupan herkkusieniä) ja aika hyvää tuli. Sieniruokia on muutenkin tullut aika vähän syötyä, joten sienen maku suussa oli alkuun vähän outo, mutta saatan tehdä kanttarellikastiketta toistekkin jos sattuu yhtä hyvin löytymään kun eilisellä metsäreissulla :) Pihvit meinas päästä vähän kärtsähtämään, kun munakello päätti ottaa lopputilin, mutta eeei se mitään..



Jauhelihapihvit:


400 g sika-nauta jauhelihaa


2 dl ruokakermaa


½ dl korppujauhoja


1 sipuli


2 kananmunaa


1 rkl voita paistamiseen


ripaus suolaa


ripaus mustapippuria



  1. Sekoita korppujauhot ja kerma, anna turvota.

  2. Kuullota sipuli voissa. Sekoita ainekset.

  3. Muotoile jauhelihapihvit pellille ja kypsennä uunissa 220'C n. 20min



Laita perunat kiehumaan normaaliin tapaan..


Kanttarellikastike:


n. 1 l kanttarelleja


1 sipuli hienonnettuna


50g voita


3 rkl vehnäjauhoja


5dl Flora ruoka kevyt ja paksu


1tl suolaa tai maun mukaan


hivenen valkopippuria


pinnalle: ruohosipulisilppua



  1. Laita kanttarellit paloiteltuna pannulle ja kuumenna, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

  2. Lisää voi ja sipulisilppu. Anna hautua hetken.

  3. Ripottele jauhot joukkoon, kääntele hetki ja lisää vähitellen kerma.

  4. Mausta seos ja anna hautua n. 10min. Tarkista maku ja lisää ruohosipulisilppu.


NAUTI :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti