torstai 10. toukokuuta 2012

Marsu uutisia


Wagner ja Wilpert tuli mulle kolme? vuotta sitten yhdessä ja yhteiselämä saman katon alla sujui oikein hyvin.. Maaliskuussa -10 mulle iski jostain kammottava marsukuume ja ratkesin sitten ottamaan söpön pienen tyttömarsun, Wiolan.


Laumaelämä kolmestaan sujui hetken aikaa hyvin, kunnes pojat rupesivat tappelemaan ja täytyi ottaa vaihtoehto-B käyttöön. Wagnerista tuli yksinäinen vanha poikamies ja Wilpert sai sitten muuttaa Wiolan kanssa yhteen. Juoksentelut isommassa tilassa kolmestaan kuitenkin onnistuivat.


Vajaa vuosi sitten, 6.6.2011, löysin Wiolan yllättäen kuolleena häkistään vain vajaa 2-vuotiaana :( Tämän jälkeen mulla oli sitten jäljellä kaksi marsua, Wagner ja Wilpert, mutta molemmat eri häkeissä päällekkäin.. Syksyllä taisi ruveta tämä järjestely ensimmäistä kertaa tympäännyttämään ja kokeilin josko pojat viihtyisivät samassa häkissä, kun oleilu lattiallakin onnistui. Vaan tuloksetta.. Wagner oli sitä mieltä että "kotiin ei ole enää asiaa" :D Jätin sitten suunnitelman haaveeksi.


Nyt sitten tossa viime kuun puolella sama tuli mieleen uudestaan ja päätin kokeilla miten käy. Tällä kertaa Wagner oli muuttanut vähän mielipidettään ja nyt takana on 23 päivää yhteiseloa saman katon alla. Alkuviikosta rupesin sitten etsimään uutta häkkiratkaisua meille ja tänään posti toi tällaisen pienen paketin..Paketista löytyi kasa kalteria, PVC-vuorattua kangasta, kuivattuja hedelmiä sekä Taralle pieni putkiluu asennuksen ajaksi :)Näistä palasista aika näppärästi sain kasaan tällaisen..Ja normaaliin tapaan seuraavaksi ohut kerros puupellettiä ja vähän paksumpi kerros mörttiä sen päälle..
Noin. Sitten vielä sisusteet, katto ja arvon raati sisään..
Ja valmista tuli. Loppuun vielä pienet arvostelut:


+  • menee tarvittaessa pieneen nippuun

  • suht tilava ja helposti muunneltavissa, katto aukeaa kokonaan

  • helppo jakaa kahteen osaan jos Wagnerin rakkaus ei riitäkkään

  • heinäseimen sai häkin sisäpuolelle, joten heinät tippuu häkkiin eikä lattialle

  • suorat sisäkulmat

  • pohjan voi pestä pesukoneessa

  • arvon raati näyttää tyytyväiseltä uuteen kämpäänsä


-  • lasipulloa ei saa oikeaoppisesti kaltereihin kiinni telineeseensä, mutta sai kuitenkin

  • paljon liikkuvia osia, jonka takia ehkä vähän "työläs" koota, mutta ehkä tähän tottuu


Häkkiä voi tilata ainakin www.petenkoiratarvike.com/tuote/marsunh%C3%A4kki-hoppity-habitat-plus-120x60x36-cm/29100090/ hintaan 69,90€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti