sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kesänkijärvi-12


Hiihtoloma vierähti melkosen nopeasti Kesänkijärven rannalla Ylläksen maisemissa.


Hirsikämppä vuokrattiin tuttuun tapaan Villipohjolan kautta ja olin kyllä ihan tyytyväinen valintaan :) Kämppä oli ihan kunnon eräkämppä, eikä meillä siis ollut esim. sähköjä ja vesi saatiin lähteestä. Autopaikalta mökille meidät kuljetti armeijan vanhat puusukset n. 1-2km matkan.Mökki oli tosiaan järven rannassa ja rannasta oli pirun komeet maisemat tuntureille (vastarannalla olevan tunturin päällä käytiin vuosi sitten lumikengillä). Jäällä meni ladut ja mökin pihapiirin ulkopuolella aidan takana kulki jonkinsortin luontopolku, mitä pitkin osittain meidänkin reitti kulki mökille. Luontokin kunnioitti muuten Skodaa, joka lähti joka kerta käyntiin kuin palmun alta ;)
Keli oli koko viikon ajan melkosen hyvä. Parina päivänä, tai oikeastaan yönä tuuli ja tuiskutti reippaasti, mutta pääsääntöisesti oli aurinkoista tai pilviharso taivaalla. Pakkasta oli koko viikon keskimäärin -6, mutta yhtenä aamuna käytiin -21 asteessakin. Kunnon lomaan kuuluu tietysti myös mm. lumitöiden tekeminen, eikä luntakaan ollu onneks kun napaan asti ;) Vaan kyllähän tuolla ulkona viihty mielellään, kanto sitten vaikka puita tai teki niitä lumitöitä.


Pihapiirissä hiirten lisäksi asui ainakin 2 kuukkelia ja muita pikkutinttejä. Poroja ei nähty luonnossa, mutta jäljet viittas että niitäkin oli ollut liikentessä mökkitiellä. Monet jäniksen jäljetkin nähtiin ja tais siellä olla ollut kettu repolainenkin liikenteessä..Reissun puolivälissä käytiin herkuttelemassa Revontuliravintola Porossa Tunturijärven aarteilla (=herkkuateria rautua) :P Siellä päästiin näkemään porojakin, kun ne oottelivat kyytiläisiä ajelulle :)
...Kaikin puolin siis oikein mukava reissu takana! Eiköhän tässä ole kuvasaastetta taas kerrakseen nähtäväksi :)


2 kommenttia:

  1. Ihania tuttuja maisemia! Me oltiin keväällä Levillä, mutta käytiin yhtenä päivänä laskettelemassa Ylläksellä ja yhtenä päivänä kiipeämässä Kesängille hiihtoretken ohessa :) Oli jo toinen kiipeilykerta ja kyllä se oli edelleen yhtä rankka :D Haluan tonne ens keväänäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä mieleenpainuvia maisemia, täytyy myöntää :) Meiän harmiks sillon oli kyllä aikamoinen lumimyrsky, kun huipulle päästiin, mutta päästiin silti!

      Poista